Experţii au descoperit cheia fericirii şi nu este vorba despre bani

15 Decembrie 2016

Deşi veniturile s-au dublat în ultimi 50 de ani, oamenii nu au devenit mai fericiţi, conform lui Lord Richard Layard, care a condus studiul.

În cadrul unui studiu realizat de School of Economics din Londra a fost descoperit faptul că depresia şi anxietatea sunt principalele cauze ale suferinţei umane, scrie Descoperă.

Conform cercetătorilor, oamenii se adaptează nivelului salarial crescut, dar îşi compară veniturile cu ale celor din jur. Oamenii care se află într-o relaţie de cuplu au avut rezultate mai crescute ale fericirii în cadrul testelor, iar pierderea partenerului de viaţă avea un impact important, afectând starea emoţională a persoanelor.

Depresia şi anxietatea au avut cele mai mari efecte asupra oamenilor, nivelul scăzând cu 0,7 pe scala de 10. Cercetătorii au analizat informaţii din mai multe ţări, precum Statele Unite ale Americii şi Germania.  Lord Layard susţine că reducerea stresului şi a anxietăţii reduce suferinţa umană. 

Prin tratarea depresiei şi a anxietăţii, guvernul ar avea de câştigat deoarece ar creşte rata de anagajaţi. ,, Prin tratarea depresiei şi a anxietăţii, oamenii vor fi de patru ori mai eficienţi în ceea ce priveşte îndepărtarea sărăciei,'' spune Layard. Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?