Este sau nu permisă cafeaua în post? Răspunsul care te va pune pe gânduri

25 Martie 2019
Este sau nu permisă cafeaua în Post? Răspunsul care te va pune pe gânduri
Este sau nu permisă cafeaua în Post? Răspunsul care te va pune pe gânduri

Amatorii de cafea s-au întrebat cu siguranță dacă licoarea aromată pe care o preferă de obicei în pauze este permisă și în perioada postului. La această întrebare și-a propus să răspundă, pe blogul său, și coffee-expertul ucrainean Sergey Reminniy, tot el și autor de cărți de specialitate.

"Toată lumea care postește se întreabă dacă alimentele pe care le consumă corespund canoanelor din Post. Desigur, ne interesează și cafeaua, dar în mod special – dacă aceasta ajunge pe lista alimentelor interzise, alături de ceai și zahăr.

Răspunsul clasic este acesta: nu există interdicție pentru ceai și cafea, aceste băuturi pot fi consumate, însă de obicei, în timpul Postului Mare, se recomandă consumul lor în cantități cât mai moderate și poate chiar abținerea la ele. În loc de acestea, se beau ceaiuri de ierburi sau fructe. Zahărul poate fi consumat.

Un răspuns mai corect mi l-a oferit episcopul unei biserici greco-catolice din Ucraina, care mi-a răspuns: "Dacă pentru tine cafeaua nu e decât o băutură, aceasta nu se interzice în Post. Dacă ești dependent de cafea și nu poți fără ea nicio zi, trebuie să renunți la această băutură, asta semnificând de fapt suprimarea cărnii", scrie Sergey Reminniy, pe blog, conform ea.md.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?