Este aceasta descoperirea secolului? Ce se întâmplă, de fapt, când se formează stelele

10 Ianuarie 2018

Un telescop al NASA, motat pe un avion Boeing 747 modificat, a dezvăluit un detaliu important despre cum se formează stelele.

Măsurătorile efectuate de observatorul Sofia arată ce importanță poartă câmpurile magnetice în timpul formării stelelor, acestea fiind o combinație de gaz și praf.

Astronomii au studiat formarea celei mai apropiate stele de Pământ - Rho Ophiuchi A, dezbătând detaliile în timpul în cadrul celei de-a 231-a întâlniri a Societății Astronomice Americane.”Înțelegând cum stelele și planetele se formează este una dintre cele mai mari încercări pentru astronomia modernă. Știm că stelele și planetele sunt formate în nori giganți de gaz molecular și praf, care există deja în galaxii”, a spus Fabio Santos, profesor la Northwestern University în Evaston, Illinois, SUA.

Potrivit cercetătorilor, acești nori se prăbușesc în interiorul lor din cauza gravitației. Un astfel de nor, după prăbușire, devine mai dens și ia forma unei bile gigant.


Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?