Elveţia a ieşit de pe "lista gri" a paradisurilor fiscale

25 Septembrie 2009
Foto: openoffshorebankaccountsfornonresidents.com
Foto: openoffshorebankaccountsfornonresidents.com
Elveţia a ieşit de pe 'lista gri' a paradisurilor fiscale necooperante, la cinci luni după ce a fost introdusă de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) în această categorie.

Statele Unite şi Elveţia au semnat un protocol de convenţie fiscală, pentru a ameliora schimburile de informaţii între cele două ţări.

"Este vorba despre al unsprezecelea acord de schimburi de informaţii fiscale semnat de Elveţia, în coformitate cu standardele OCDE", a anunţat organizaţia, într-un comunicat. 

"OCDE a mai fost informată că Elveţia va semna curând un alt acord", ce va fi al doisprezecelea, minimul cerut pentru retragerea de la 'lista gri' a paradisurilor fiscale, întocmită în cadrul summitului G20 din aprilie. 

"Elveţia reintră în categoria ţărilor ce s-au conformat în mod substanţial la standardele fiscale internaţionale", a subliniat OCDE, ce va lua în calcul aceste acorduri de vineri dimineaţă.Elveţia a decis în martie să se conformeze standardelor OCDE în materie de transparenţă şi schimburi de informaţii fiscale, limitând practica secretului bancar. 

Şi Principatul Monaco de pe 'lista gri' a paradisurilor fiscale necooperante, la câteva zile după ce guvernul principatului a anunţat că a încheiat acorduri de transparenţă fiscală cu 12 state, pragul cerut de organizaţie pentru trecerea pe "lista albă".

Monaco, ce a fost introdus pe lista întocmită de G20 în aprilie, figurează în prezent pe aşa-numita 'listă albă', a ţărilor ce urmează o politică fiscală în conformitate cu criteriile OCDE.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?