Elliott Broidy dorea să vândă unelte de supraveghere social media către guvernele din România

26 Iunie 2018
Elliott Broidy dorea să vândă unelte de supraveghere a social media către guvernele din România
Elliott Broidy dorea să vândă unelte de supraveghere a social media către guvernele din România

Compania americană Circinus, controlată de Elliott Broidy, fundraiserul care i-ar fi intermediat lui Liviu Dragnea întâlnirea cu Trump în ianuarie 2017, a intenționat să vândă către „regimuri represive” din Tunisia, Cipru, România și Emiratele Arabe Unite software-uri de supraveghere a rețelelor sociale, arată o serie de documente obținute de The Intercept, un portal finanțat de fondatorul eBay.

Broidy a fost vicepreşedinte al Comitetului de strângere de fonduri pentru victoria candidatului la preşedinţia SUA, Donald Trump. În 2009 Elliott Broidy și-a dat demisia din funcția de preşedinte al fondului de investiţii Markstone Capital, după ce a recunoscut că a dat mită un milion de dolari către oficiali ai statului New York şi către manageri ai fondurilor private de pensii.

Despre Broidy Wall Street Journal a scris anul acesta în aprilie că la sfârșitul anului 2017 a negociat, prin avocatul personal al lui Donald Trump, Michael Cohen, o înțelegere prin care s-au plătit 1,6 milioane dolari unui fost model Playboy care acuzase că fost lăsată însărcinată de finanțatorul republican.

În România, oficialii firmei americane Circinus au semnat pe 1 februarie 2018 un acord cu reprezentanții Romarm, a scris HotNews.ro, care cita oficiali din Ministerul Economiei și arăta că acordul a fost semnat în mod netransparent, chiar dacă la eveniment au participat miniștrii Apărării și al Economiei, precum și ambasadorul american Hans Klemm.  Circinus a explicat ulterior, într-un punct de vedere transmis HotNews.ro, ca înțelegerea semnată cu Romarm nu este un contract, ci un acord de parteneriat și au negat că acordul s-ar fi semnat în secret, fiind întrunite toate obligațiile legale.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?