Tăvălugul scumpirilor sufocă economia: comerțul e în picaj. Vești proaste pentru Guvern

5 Noiembrie 2018
Scumpiri pe bandă rulantă
Scumpiri pe bandă rulantă

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a scăzut în luna septembrie faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,9% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%, informează INS.

Strategia guvernării PSD-ALDE de a impulsiona creșterea economică prin încurajarea consumului și-a atins limitele, iar inflația generată trage în jos și

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în luna septembrie faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,9% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%, informează INS.

Scăderea din septembrie este urmarea reducerilor din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-6,7%) şi vânzările de produse nealimentare (-3,8%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 0,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2018, comparativ cu luna precedentă cifra de afaceri a crescut pe ansamblu cu 1,1%, ca urmare a creşterilor din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,6%).Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 0,7%. Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au rămas neschimbate.

Față de perioada similară a anului trecut, afacerile din comerț au crescut cu 5,2%, pe serie brută, în primele 9 luni din 2018.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2018, comparativ cu luna septembrie 2017 a înregistrat o creştere cu 2,3%

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?