Efectuau o inspecție de rutină în apropierea vizuinii unui arici. Ce au descoperit e uimitor

25 Martie 2015

Arheologii, care efectuau o inspecție de rutină pentru a combate furtul de obiecte antice din situl Horbat Siv, au zărit ceva deosebit în apropierea vizuinii unui arici. Când s-au apropiat, au găsit o lampă intactă din ceramică de acum 1.400 de ani, scoasă la suprafață de animal, potrivit AGERPRES.

'Ariciul este un arheolog excelent, care știe să sape într-un mod incomparabil', a spus Ira Horovitz din conducerea Antichităților, pe site-ul administrației. 'Cum în țară există numeroase situri arheologice, se întâmplă ca aricii să își construiască adăpostul între vestigii subterane. Scot cu mare pricepere pământul la suprafață și, odată cu el, tot felul de obiecte arheologice', a adăugat expertul.

În pofida acestui ajutor necondiționat, Autoritatea Antichităților i-a avertizat toți aricii din țară: 'Facem un apel să se abțină să sape în situri arheologice și îi anunțăm că acest tip de activitate fără autorizație constituie un delict', a scris administrația cu mult umor.Subiecte pe aceeași temăSursă: AGERPRES

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?