Efecte adverse ale vitaminei C. Aceasta este doza recomandată

25 Februarie 2019
Efecte adverse ale vitaminei C. Aceasta este doza recomandată
Efecte adverse ale vitaminei C. Aceasta este doza recomandată

Despre vitamina C se spune adesea că nu are reacţii adverse şi că oricât de multă ai luat, surplusul se elimină. Lucrurile nu stau chiar aşa. Organismul ia cea mai mare parte din vitamina C din fructe şi legume, dar câteodată sunt situaţii - scorbut, răceli, gripă, anemie, etc - în care trebuie să apelăm la suplimentele din farmacii.

Din alimentaţie este aproape imposibil să se facă exces de vitamina C, dar când vorbim de administrarea de suplimentele cu vitamina C situaţia se schimbă.

În mod normal organismul unui adult are nevoie de 75 - 90 mg vitamina C/zi, iar limita maximă admisă, în conformitate cu The Merck Manuals Online Medical Library, este de 2000 mg/zi (2g), ceea ce înseamnă că atunci când se trece de această valoare se poate vorbi de supradozaj, potrivit bzi.ro.

Efecte adverse ale vitaminei C:

1. Efectul diuretic2. Pietre la rinichi

3. Probleme gastro-intestinale

4. Migrene şi dureri de cap

5. Hemocromatoză

Alte reacţii adverse

Vitamina C poate interacţiona cu unele medicamente, cum ar fi: antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Aceasta pot cauza deficit de vitamina C în organism. Deoarece vitamina C favorizează absorbţia de fier şi aluminiu, se pot agrava efectele secundare ale unor medicamente, cum ar fi antiacidele (conţin săruri de aluminiu).

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?