Economia României își pierde strălucirea de star în UE și revine la praful de cenușăreasă

15 Mai 2018
România și-a pierdut pantoful de cenușăreasă în UE
România și-a pierdut pantoful de cenușăreasă în UE

A sosit prima factură pentru strategia guvernelor PSD-ALDE de creștere prin consum și renunțare la investiții: România a avut cel mai slab rezultat economic în primul trimestru din 2018 dintre toate statele UE, potrivit Eurostat.

Economia României își dezvăluie slăbiciunea și vulnerabilitățile, pentru prima dată de la instalarea guvernării PSD-ALDE.

După evoluția record de anul trecut, când ne-am aflat pe primul loc în topul creșterii economice din UE, anul 2018 începe cu o cădere abruptă la coada clasamentului, chiar pe ultimul loc. 

Niciun alt stat din UE nu a avut stagnare economică în primul trimestru din 2018, cu excepția țării noastră.

Pierdem teren în UE și la avansul economic de la an la an: cu o creștere de 4,2% față de primul trimestru din 2017, România este devansată de Polonia (4,9%), Ungaria (4,7%), Cehia (4,5%), Letonia (5,2%). 

Creștere economică T1 2018 (față de ultimul trimestru)

Letonia - 1,7%

Polonia - 1,6%

Slovacia - 0,9%

Bulgaria - 0,8%

Lituania - 0,8%

....

România - 0%

Sursa: Eurostat

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Slovenia
15 May 18:50
Bai astia de la Irealitatea.... Dar de ce nu spuneti si ca facand comparatie cu trimestrul 1 din 2017 cresterea economica e una din cele mai mari din UE ??? Mai faceti mult propaganda amaratilor din actuala opozitie si profesorasului de la Cotroceni ???
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?