Economia Germaniei, rating MAXIM de la agenţia Fitch

24 Ianuarie 2014
Ce joburi găsesc românii în Germania
Ce joburi găsesc românii în Germania

Fitch a confirmat vineri ratingul de top "AAA" al Germaniei, cu perspectivă stabilă, subliniind reducerea datoriei de stat pentru cea mai mare economie europeană, transmite Bloomberg.

"Germania continuă să prezinte componentele unui trend descendent al datoriei publice. Economia creşte, dar poziţia bugetului este relativ favorabilă, iar dobânzile nominale sunt scăzute", se arată într-un comunicat al Fitch.

Standard & Poor's a confirmat de asemenea pe 10 ianuarie ratingul "AAA" al Germaniei şi perspectiva stabilă.

Moody's a înrăutăţit în luna iulie a anului trecut perspectiva ratingului Germaniei la negativă.

Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel vrea să reducă la zero deficitul structural al guvernului federal în acest an şi să înceteze începând de anul viitor să genereze datorii noi.Produsul Intern Brut al Germaniei a crescut în trimestrul al treilea cu 0,3% faţă de trimestrul anterior, respectiv cu 0,6% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

Germania a încheiat anul 2012 cu un deficit bugetar de 2,38 miliarde euro, reprezentând 0,1% din PIB, faţă de 0,8% în 2011, respectiv 4,2% în 2010, potrivit datelor Eurostat. Datoria publică a Germaniei era de 2.160 miliarde euro la finele anului 2012, adică 81% din PIB, dar a scăzut la 2.146 miliarde euro în primul semestru din 2013, respectiv 79,8% din PIB.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

4 -1
Antonie
24 Jan 12:25
E normal ca d-na cancelar sa fie supramultumita ,,,tarile din est,, e o miza prea mare si ea speculeaza din plin pentru ca tara ei sa cada foarte bine...Germania ,foarte diplomatica ,se face a sari in ajutor ...cu imprumut bineinteles,zvrlind euroi in dreapta si in stanga,cu o ,,larghete ,,bine ticluita ,iar apoi traeste ca un afacerist destept pe dobanzi,comisioane,investitii ( cu chibzuiala si acelea!) prin cele tari,,europene,, beneficiaza apoi ,draga nioastra Germanie ,cea care a cerut ca romanii sa fie amprentati si de crema specialistilor ,profesionistilor,majoritate romani...! Ei zic : A A A! Noi zicem cu ,,ratingul ,,nostru :Ah! Ah! Ah! sau Of,of,of!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?