Echinocţiu de toamnă 2018. Ziua, egală cu noaptea. Cum influenţează zodiile

20 Septembrie 2018
Echinocţiu de toamnă 2018. Ziua, egală cu noaptea. Cum influenţează zodiile 
Echinocţiu de toamnă 2018. Ziua, egală cu noaptea. Cum influenţează zodiile 

Echinocţiu de toamnă 2018 reprezintă debutul toamnei din punct de vedere astronomic. Din acest moment, ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă, până la solstiţiul de iarnă, marcat pe 22 decembrie.

Echinocţiu de toamnă 2018. În acest an, echinocțiul de toamnă are loc pe 23 septembrie, la ora 04:54. Acesta este momentul când longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°.

Punctul echinocțiului de toamnă, numit și „punct autumnal” , se află pe sfera cerească la intersecția eclipticii (ce reprezintă proiecția pe sfera cerească a planului orbitei Pământului) cu ecuatorul ceresc, pe care Soarele îl traversează la aceasta dată, trecând din emisfera nordică a sferei cerești în cea sudică.

Echinocţiu de toamnă 2018. Soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale est și vest, durata zilelor fiind astfel egală, indiferent de latitudine, cu cea a nopților. Singurele excepții le întâlnim în regiunile polare, în zona polului nord incepând lunga noapte polară, iar în cea a polului sud Soarele ivindu-se deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocțiului de primavară. În emisfera sudică a Pământului, data de 23 septembrie marchează începutul primaverii.

Echinocţiu de toamnă 2018. Începând cu 23 septembrie, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopților să crească, până la data de 21 decembrie, când va avea loc momentul solstițiului de iarnă.Echinocţiu de toamnă 2018. Fenomenul astronomic influenţează zodiile, trei zodii având de suferit din cauza echinocţiului. 

Taur: Este o provocare să treci cu bine peste aceste zile. Te vei simţi ciudat şi vei încerca să te adaptezi. 

Gemeni: Mercur, planeta care patronează zodia, va începe o alianţa stresantă cu Saturn, chiar în jurul datei echinocţiului de toamnă. Vei avea câteva zile grele şi vei începe să crezi că nu mai faci faţă cerinţelor care vin de la cei din jur. 

Fecioară: Adună-ţi toate forţele pentru a transforma o lună grea, într-o lună din care poţi obţine o mulţime de beneficii materiale.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?