E oficial! Șeful Facebook se așteaptă la o amendă colosală! Cum s-a ajuns la asta?

25 Aprilie 2019

Facebook e o companie care, prin produsele sale, adună câteva miliarde de oameni. Acum, se pregătește să încaseze o amendă usturătoare și era cumva previzibil să se ajungă la așa ceva. Șeful Facebook a vorbit deschis despre asta recent și a explicat ce s-a întâmplat în ultimii ani. Totodată, el a spus și câți oameni au ajuns dependenți de tot ce face compania. 

Ultimul an a fost marcat de-o mulțime de probleme pentru Facebook. După alegerea lui Trump ca președinte toată lumea a fost cu ochii pe rețeaua socială. Dar lucrurile s-au deteriorat din urmă cu mai mulți ani.

Încă din 2006, Mark Zuckerberg a decis ca platforma să distribuie automat conținutul utilizatorilor cu prietenii acestora. Atunci, oamenii s-au speriat, deorece nu erau gata să dezvăluie atât de multe informații online. Totuși, se pare doar că nu erau obișnuiți și asta s-a schimbat în timp. 

Șeful Facebook a făcut această trecere și News Feed a devenit una dintre cele mai influente idei ale secolului XXI. Mai nou, Facebook vrea să scape de el, dar încă nu a comunicat nimic oficial.

Dar încă de acum 13 ani, Zuckerberg și-a dat seama că oamenii vor mai puțină intimitate online decât cred ei că vor și ca să-i faci să vadă asta trebuie să împingi limitele. Acesta a fost modelul de conducere al rețelei sociale.De ce se așteaptă Facebook să plătească o amendă?

Cu fiecare problemă, mai mare sau mai mică, Facebook era avertizată că e greșit ce face. Dar lucrurile au mers mai departe. Așa cum s-a întâmplat și cu fake news pe platformă.

Acum, oficialii Facebook au anunțat că se așteaptă să plătească o amendă situată între 3 și 5 miliarde de dolari pentru că a încălcat termenii acordului cu US Federal Trade Commission pentru a proteja mai bine viața privată a utilizatorilor. Ciudățenia mai mare e că investitorii se așteptau la o amendă mai mare. Vestea bună a făcut ca prețul acțiunilor companiei să crească cu 7%.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?