Cum ştii că te-ai infectat cu E.coli: dacă ai aceste simptome, mergi la medic URGENT!

21 Mai 2018

Eschierichia coli este o bacterie ce poate cauza infecţii serioase. Mai multe sute de tipuri sau specii de E.coli trăiesc în mod obişnuit în tubul digestiv la oameni şi animale.

Unele specii produc o toxină puternică care determina diaree sanguinolentă şi rar pot cauza probleme hematologice grave şi chiar insuficientă renală.

Cel mai comun tip de E. coli este E. coli O157:H7 (numerele şi literele indică tipul de E. coli). Alte tipuri de E. coli pot determina infecţii ale tractului urinar sau alte infecţii. Copiii sunt mai predispuşi decât adulţii să facă infecţii digestive cu E coli O157:H7 (E. coli enterohemoragic).

SIMPTOME infecţie cu E.Coli: 
- crampe severe la stomac şi abdomen sensibil 
- diaree apoasă iniţial care poate deveni în evoluţie sanguinolentă 
- greaţă şi vărsături.

Diagnosticul infecţiei cu E coli poate fi dificil pentru că cele mai multe infecţii bacteriene cu E. coli care produc diaree sunt însoţite de febră mare. Dacă febra este de intensitate medie sau este absentă, medicul poate suspectă că o altă bacterie a produs simptomatologia. Diareea sanguinolentă este obişnuită în cazurile confirmate de infecţie cu E. coli dar bacteria poate produce şi diaree nesanguinolentă.Simptomatologia obişnuită a infecţiei cu E. coli se termină după aproximativ o săptămâna fără alte complicaţii

Probleme hematologice grave şi probleme renale pot să apară la 2-14 zile după apariţia diareei. Aceste probleme pot determina insuficientă renală şi uneori alterarea stării de sănătate pe termen lung sau moarte la unii copii şi vârstnici.

Sursa: sfatulmedicului.ro

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?