Dan Vasile Mihale: Carmen Dan îngroapă ,,mineriada'' Jandarmeriei

20 August 2018
Carmen Dan, creierul operațiunii de vineri seara
Carmen Dan, creierul operațiunii de vineri seara

La nouă zile de la represiunea violentă a protestului diasporei, ministrul de Interne Carmen Dan iese la rampă cu un raport halucinant de 90 pagini, 10 pagini, probabil,  pentru fiecare zi de tăcere, din care se desprinde, clar, o singură concluzie: protestatarii pașnici care nu s-au delimitat de grupurile de instigatori sunt vinovați de escaldarea violențelor.  Cu alte cuvinte, Jandameria și-a făcut treaba, iar protestatarii meritau să o încaseze? De-a râsu-plânsu! Mai ceva ca în romanele lui Kafka!

Degeba și-a mai cerut scuze doamna Carmen Dan, dacă concluzia la care a ajuns, după 9 zile, este că Jandarmeria și-a făcut treaba corect și că au fost doar 5 cazuri de abuzuri. Atunci cum se explică faptul că, la Parchetul Mililtar au fost depuse 291 de plângeri împotriva Jandarmeriei? Simplu, ministrul de Interne Carmen Dan vrea să îngroape și acest scandal într-un mod jenant, ca să fiu elegant. Așa lucrează PSDragnea în disprețul legii și în disprețul cetățeanului. 

Sub mandatul lui Carmen Dan, relația dintre Interne și cetățean s-a deteriorat constant din cauza unor tentative de a transforma România într-un stat polițienesc. Și amintesc aici doar modificarea Statutului Polițistului, care oferă puteri discreționare polițiștilor și susținerea unui proiect de lege prin care Jandarmeria s-ar fi transformat în organ de cercetare judiciară, miza fiind restrângerea libertăților civice. Și lista poate continua...

După depeșa mârșavă trimisă de Viorica Vasilica Dăncilă la Bruxelles, în care reclamă o tentativă de lovitură de stat eșuată orchestrată de Iohannis, nu anticipam o mutare la fel de stângace. Să ieși cu un raport, lipsit de credibilitate, care concluzionează că protestatarii sunt de vină pentru tot, este în linia politicii PSDragnea care nu-și asumă nimic, pentru că nu mai are niciun standard. Și asta se vede foarte bine atât în țară, cât și peste hotare, unde ținem prima pagină a celor mai prestigioase publicații. 

Sub titlul "Încă un pas spre erodarea democrației din Europa Centrală", cotidianul Washington Post  scrie că "guvernul corupt al României a recurs la forța brută, ca răspuns la protestele organizate împotriva atacului său asupra statului de drept". Publicația americană cere măsuri radicale din partea Statelor Unite ale Americii și Uniunii Europene la adresa oficialilor din România. Şi cotidianul francez Le Figaro trage un semnal de alarmă în legătură cu ţara noastră. "Bolnavul Europei nu este Polonia sau Ungaria, ci România", titrează publicaţia.  "Nicăieri în UE, nici în Polonia, nici în Ungaria, atacurile asupra justiției nu sunt atât de violente, abuzurile asupra libertăților atât de numeroase și de grave, iar politicienii aflați la putere atât de corupți ca în Romania", se mai afirmă în materialul citat. În plus, Le Figaro compară ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei cu mineriadele.

Ca o conzluzie la cele prezentate mai sus în ceea ce privește raportul prezentat de Carmen Dan, o citez pe domna Raluca Prună, fost minstru al Justiției:  ,,Nu poate și nu vrea să facă lumină, e concentrată numai pe articularea unui adevăr paralel de partid.''

,,Adevărul paralel de partid'' ne costă deja foarte scump, de aceea sper că electoratul nu va uita, la următoarele alegeri,  cine a adus România pe buza prăpastiei.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Mircea
20 Aug 15:45
D-na Dan trebuie să ne spună de ce jandarmii au fost înarmați cu pistoale și de ce au fost atatea ambulanțe (toate SMURD). NB: In ultima declarație publică dansa a menționat că nu s-a așteptat la violente?!
Răspunde
0 0
Mihai S
20 Aug 13:49
Ce va asteptati de la Carmen Dan? Nu de mult si-a ingropat barbatul care a murit in singuratatea lui. Dupa ce l-a ingropat a fost prea ocupata sa-l jeleasca pentru ca miza puterii si Dragnea are nevoie de ea.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?