Duş rece pentru Guvern: România, campioana Europei la scumpiri

16 Mai 2018
Scumpirile din România cele mai mari din UE
Scumpirile din România cele mai mari din UE
Scumpirile din România cele mai mari din UE Inflaţia în UE în aprilie

Guvernul trebuie să îşi actualizeze tabelele triumfaliste legate de starea economiei cu un grafic nou, venit azi de la Eurostat: avem cea mai mare inflaţie din UE în aprilie.

Inflaţia anuală raportată de România, 4,3% este departe peste ritmul scumpirilor din alte ţări UE. După noi urmează Slovacia - 3%, Estonia - 2,9% şi Marea Britanie - 2,5%.

Practic, creşterile salariale sunt îngropate de scumpiri: România a înregistrat în aprilie cea mai mare inflație anuală din Uniunea Europeană, de 4,3%, după 4% în martie.

Inflaţia a scăpat de sub control. Cea mai mare explozie a preţurilor din ultimii 5 ani

În zona euro, inflația a încetinit în aprilie de la 1,3% în martie la 1,2%. Cele mai ridicate rate ale inflației anuale au fost înregistrate în România (4,3%), Slovacia (3%) și Estonia (2,9%). La polul opus, cu cele mai scăzute rate ale inflației anuale, se află Cipru (-0,3%), Irlanda (-0,1%) și Portugalia (0,3%).

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, a anunțat săptămâna trecută că instituția a revizuit în creștere, de la 3,5% la 3,6%, prognoza de inflație pentru finalul acestui an.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?