Drumul care face legătura între Brăila şi Galaţi este plin de gunoaie

4 Martie 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
În stanga gunoi, în dreapta gunoi. Asta se poate vedea de o parte şi de alta a Drumului Naţional 22 B, care face legătura între Brăila şi Galaţi, şi asta pe o suprafaţă de aproape zece hectare.

Pe marginea drumului se găsesc de la mormane de moloz până la resturi menajere care odată cu venirea căldurii fac ca aerul să devină irespirabil. Gunoiul este adus în zonă de cei care îşi curăţă grădinile sau fac lucrări de reabilitare a locuinţelor şi nu vor să plătească pentru depozitarea legală a resturilor.

Administraţia locală a încercat să stăpânească fenomenul. Anul trecut chiar a ecologizat terenul şi le-a dat poliţiştilor comunitari dreptul de a-i amenda pe cei prinşi că încalcă legea.

"În cursul lunii februarie am aplicat 1.000 de somaţii şi 200 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.000 de lei, însă există în continuare zone unde se depozitează ilegal gunoiul", a spus viceprimarul din Brăila, Doiniţa Ciocan.La mijlocul lunii martie primăria va începe curăţenia de primăvară a oraşului, însă ecologizarea costă milioane de lei din bugetul local şi ar putea avea ca efect majorarea tarifelor pentru populaţie.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?