Drama copiilor separaţi de părinţi la intrarea în SUA continuă: "Nu mai ştiu nimic de fiul meu"

12 Iulie 2018
Drama copiilor separaţi de părinţi la intrarea în SUA continuă: "Nu mai ştiu nimic de fiul meu"
Drama copiilor separaţi de părinţi la intrarea în SUA continuă: "Nu mai ştiu nimic de fiul meu"

Drama copiilor separaţi de părinţi la intrarea în Statele Unite continuă. Termenul până la care Guvernul american trebuia să se asigure că toţi copiii mai mici de cinci ani, preluaţi de autorităţi, sunt reuniţi cu părinţii lor a trecut. Și zeci de micuţi sunt încă în grija statului. Părinţii unora dintre ei au fost deja extrădaţi. 

"Este îngrozitor ce au făcut. Nu am nicio informaţie despre fiul meu. Au trecut mai mult de 50 de zile de când nu ştiu nimic de el. Sun şi nimeni nu îmi dă informaţii despre băiatul meu", spune o mamă plângând.

12 copii mai mici de cinci ani au rămas singuri pe teritoriul Statelor Unite, după ce părinţii lor au fost extrădaţi. Organizaţiile pentru drepturile omului spun că autorităţile americane nici măcar nu au încercat să îi contacteze pe adulţi, pentru a le spune că pot să îşi vadă copiii. 

Alţi 27 de copii nu pot să îşi vadă familiile din alte motive. Părinţii a 10 dintre ei sunt încă în curs de evaluare, ai altor opt au antecedente de trafic de persoane, de droguri, crimă sau jaf, iar mama unuia s-a îmbolnăvit. Doi copii ar fi în pericol de a fi abuzaţi alături de părinţi, au anunţat autorităţile. Cinci copii nu au ajuns la graniţă cu părinţii, ci cu alţi adulţi. 

"Sunt foarte îngrijorat pentru ea, fiindcă ştiu că fetiţa suferă. Mi-au promis că, atunci când voi fi eliberat, îmi voi vedea fiica în două zile. Sunt de 14 zile aici", spune un tată. 

Întrebat despre această problemă, preşedintele american a spus că are soluţia: "Spuneţi-le oamenilor să nu vină în ţara noastră ilegal. Aceasta este soluţia. Nu veniţi în ţara noastră ilegal!" 

În total, autorităţile americane au separat aproape 3.000 de copii de părinţii lor, la graniţă. Până pe 26 de iulie, toţi ar trebui să fie reuniţi cu familia. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?