Dragnea stă singur în celulă, pentru că este considerat vulnerabil

29 Mai 2019

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, stă singur în celulă, pentru că este considerat deținut vulnerabil, spun sindicaliștii din penitenciare, scrie Realitateadevrancea.net. De asemenea, Dragnea ar fi dispus să muncească în penitenciar.

Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a declarat, în exclusivitate pentru Realitatea de Vrancea, că Dragnea nu beneficiază de tratament preferențial, mănâncă ceea ce mănâncă și ceilalți deținuți, în ciuda opiniei potrivit căreia fostul șef al Camerei Deputaților ar avea parte de un tratament special la Rahova.

„Meniul deținutului Liviu Dragnea nu este diferit de cel al celorlalți deținuți. Administrația penitenciarului oferă aceleași tipuri de meniuri pentru diversele categorii de deținuți, acestea fiind diferențiate pe criterii ce țin de eventuale afecțiuni medicale și de opțiuni religioase. În plus, toți deținuții pot primi pachete cu alimente de la familie și pot efectua cumpărături (alimente, fructe, legume, băuturi răcoritoare și țigări) de la magazinul penitenciarului, în limita a 3/4 din salariul minim brut pe economie. Avem informații că deținutul Liviu Dragnea ar fi cazat singur în cameră, deși practica în ceea ce-i privește pe ceilalți deținuți aflați în carantină este aceea că aceștia sunt cazați la comun cu alți deținuți, respectându-se criteriile de separațiune. Liviu Dragnea este însă unul dintre deținuții considerați a fi vulnerabili (art. 34 alin. 1, lit. h din HG 157/2016), pentru aceste motive fiind posibilă, legal, cazarea separată a acestuia. În ceea ce privește drepturile și obligațiile, însă, deținutului Liviu Dragnea i se aplică aceleași reguli ca și celorlalți deținuți, beneficiază de aceleași dotări în camera de deținere pe care le pot avea alți deținuți și are acces la aceleași tipuri de activități în penitenciar. Este adevărat însă că, în istoria recentă, unii deținuți din aceasta categorie au beneficiat de drepturi suplimentare, si sunt rapoarte ale Ministerului Justiției care constată aceste situații, însă, în ceea ce-l privește pe deținutul Liviu Dragnea nu avem informații că ar beneficia de tratament special”, a declarat Sorin Dumitrașcu, într-un răspuns oficial la o solicitare a Realitatea de Vrancea.

Singura persoană care l-a vizitat pe Liviu Dragnea în penitenciar în aceste două zile este avocata acestuia, Flavia Teodosiu. Logodnica lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, este așteptată și ea în vizită.

Potrivit unor informații pe surse din presă, fostul șef al PSD ar fi dispus să muncească în penitenciar pentru a beneficia de reducerea pedepsei.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
dracusorul rosu
03 Jun 18:44
MAMA VOASTRA DE BANDITI. sI VOI, CEI DIN SISTEMUL PENITENCIARELOR!
Răspunde
0 0
ulad
29 May 22:47
Am citit adineauri printre randuri cateva biografii ale lui Dragnea de pe net si am remarcat ca omul asta s-a ridicat prin munca de foarte jos ajungand pana in varf. Dar poate ca munca nu mai este apreciata azi in Romania. A facut si porcarii. Pesemne NU mai multe decat Basescu sau Donald Trump. Si altii, si altii. Iubesc ideea de justitie si vreau ca legea sa fie impartiala. Nu ma bucur pentru suferinta unui semen al meu, deci nu ma bucur nici pentru DRagnea, chiar daca nu sunt un iubitor al pesedeului. Dar in cazul de fata pot spune ca justitia a fost partiala. ASTA FRATI ROMANI NU E JUSTITIE. E BATAIE DE JOC SI PRAF IN OCHII VOSTRI.
Răspunde
0 0
Roman
29 May 18:14
Dragnea să se întoarcă în coșciug la PSD de acolo de unde este.
Răspunde
0 0
Ana
29 May 16:11
Dragnea este un boboc la facultate.
Răspunde
0 0
recurs compensatoriu
29 May 14:50
cine ar fi crezut ca o sa poti beneficia personal din asta...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?