Dragnea pus la zid de Bruxelles. Ambasadele europene rămân la Tel Aviv

1 Mai 2018

Dragnea pus la zid de Bruxelles. Ambasadele europene rămân la Tel Aviv, susține ambasadorul palestinian pe lângă Uniunea Europeană. El spune că a primit aceste asigurări din partea şefei diplomaţiei europene, Federica Mogherini.

Ambasadorul palestinian a declarat că Mogherini a confirmat această poziţie în timpul unei reuniuni la Bruxelles la care au luat parte reprezentanţi ai Organizaţiei de Cooperare Islamică, precum şi ministrul palestinian de Externe.

De asemenea, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, ar fi spus că niciun stat membru al Uniunii nu va acţiona împotriva consensului european asupra acestui subiect şi că nu va exista nicio schimbare în ceea ce priveşte poziţia comunitară asupra Ierusalimului.Mogherini ar mai fi spus că discuţiile despre posibila mutare a ambasadelor la Ierusalim de către unele state din Uniunea Europeană sunt doar vorbe.

Săptămâna trecută Guvernul a adoptat un memorandum privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, măsură criticată dur de preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că doamna Dăncilă nu se mai bucură de încrederea sa și ar trebui să demisioneze.

Cât privește memorandumul în ceea ce priveşte ambasada României din Israel, primul ministru a afirmat că documentul nu conţine altceva decât o platformă prin care să fie consultate toate instituţiile implicate. ”Noi nu am vorbit că mutăm ambasada României în Ierusalim mâine”, a spus prim-ministrul.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?