Dragnea dictează, Guvernul execută. Dăncilă anunță amnistia fiscală și TVA-ul de 5% la produsele bio

14 Mai 2019
Sedinta de guvern la ora 14.00
Sedinta de guvern la ora 14.00

Liderul PSD Liviu Dragnea s-a dezlănțuit în campania electorală cu o serie de promisiuni și schimbări legislative pe care Guvernul condus de Viorica Dăncilă se grăbește să le pună pe ordinea de zi a ședințelor de guvern.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat la începutul ședinței de guvern de marți că printre propunerile legislative adoptate azi se numără reducerea TVA-ului la 5% la produsele bio, precum și amnistia fiscală pentru persoanele fizice cu venituri sub nivelul salariului minim brut pe țară.

Dăncilă a anunţat, marţi, adoptarea unui act normativ prin care TVA va scădea de la 9% la 5% pentru produsele agricole tradiţionale autorizate de Ministerul Agriculturii.

"Avem în vedere creşterea accesului românilor la produse sănătoase, de înaltă calitate, tot mai căutate pe piaţa alimentară. Vom reduce TVA de la 9% la 5% pentru livrarea acestor categorii de alimente, respectiv produse montane, ecologice, tradiţionale autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Prin diminuarea cotei TVA pe întreg lanţul de distribuţie, contribuim la reducerea preţurilor acestor produse şi astfel încurajăm oamenii să consume alimente sănătoase", a afirmat prim-ministrul, la începutul şedinţei de Guvern.

Săptămâna trecută, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului de Finanțe Eugen Teodorovici să elaboreze un act normativ prin care persoanele care în perioada 2015-2017 au obținut venituri sub nivelul a 12 salarii minime brute să fie scutite de plată contribuțiilor sociale."Știu că mulți cetățeni au primit de la ANAF decizii de impunere privind plată contribuțiilor sociale. Având în vedere că de la 1 ianuarie 2018 persoanele fizice care obțin venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime brute pe economie nu datorează contribuții de asigurări sociale de sănătate decât opțional, solicit Ministerului Finanțelor Publice să vină de urgență cu o soluție care să extindă această facilitate și pentru perioada 2015-2017", a spus premierul.

Potrivit Ministerului de Finante, aproximativ 600.000 de romani vor beneficia de amnistia fiscală, iar suma totala pe care o au de platit de ei ca CASS se ridică la aproximativ un miliard de lei.

Orlando Teodorovici, cel mai așteptat anunţ despre amnistia fiscală

Mai jos lista proiectelor legislative aflate pe ordinea de zi a ședinței de Guvern din 14 mai:

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru completarea art.7 din Hotărârea Guvernului nr.1188/2014 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie ''Prof.dr.G.K. Constantinescu''
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/05/HG-14.pdf

2. PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea închirierii unor suprafeţe în imobilul proprietate publică a statului, aflat în administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, înregistrat sub nr. MFP 34391
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/05/HGANEXA-1.pdf

3. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Regiei Autonome "Registrul Auto Român" aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/05/HG-9.pdf

4. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Societatea de producere a energiei electrice în hidrocentrale Hidroelectrica S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Energiei
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/05/NFHG-4.pdf

5. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea stemei comunei Cordăreni, judeţul Botoşani
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/05/HG-11.pdf

II. MEMORANDUMURI
1. MEMORANDUM cu tema: Măsuri necesare îndeplinirii condiţiei prealabile "Implementarea şi aplicarea Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi (CDPD) în conformitate cu Decizia 2010/48/CE a Consiliului privind încheierea de către Comunitatea Europeană a Convenţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap" 
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/05/MEMO-2.pdf

2. MEMORANDUM cu tema: Evaluarea naţională a îndeplinirii condiţiei favorizante ''Planificarea globală a transporturilor la nivelul corespunzător'', prevăzută prin propunerea de Regulament CE de stabilire a unor prevederi comune pentru o serie de fonduri UE post 2020 (CPR) şi măsuri necesare îndeplinirii acesteia
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/05/MEMO-3.pdf

3. MEMORANDUM cu tema: Măsuri necesare îndeplinirii condiţiei favorizante "Plan naţional sau regional privind banda largă", prevăzută prin propunerea de Regulament CE de stabilire a unor prevederi comune pentru o serie de fonduri UE post 2020 (CPR)
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/05/MEMO-4.pdf

III. INFORMĂRI
1. INFORMARE privind privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019, precum şi pentru referendumul naţional din data de 26 mai 2019- 13 mai 2019
Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/05/INFO-1.pdf

IV.    PUNCTE DE VEDERE
1. PROIECTE DE PUNCTE DE VEDERE cu privire la 6 iniţiative legislative parlamentare.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Rezistenta
15 May 10:41
Dar societatile comerciale de ce nu sunt incluse in proiectul amnistiei? S-ar evita intrarea in insolventa in foarte multe cazuri unde penalitatile si dobanzile sunt de cateva ori mai mari decat datoria principala.
Răspunde
0 0
A apărut un nou cod penal pentru isei ? Nu stiam !
14 May 18:09
Dl Costin ,nu am citit tot ce scrieti,pentru ca ati inceput prost.Nu mă intereseaza dacă jucati poker,daca un sofer baut a tras cu piciorul în mingea de hambal,dv de ce vă interesati de ce face sau a făcut dl Dragnea?Nu v-a dat un post in guvern ,dar domnule ,societatea oferă alte satisfactii,faceti o fabrică de covrigi.Daca sunt calzi,se vând.Dl Dragnea guverneazaă ,adica stabileste reguli in societate si le supune parlamentului.e adevarat ca nu a intrebat si pe Nae Cimpoeru daca vrea sa fie ministru ,dar asta cat timp nu avem un cod penal sa puna la zid miseii.,e permis sa stabilească in for de partid ce vor.
Răspunde
0 0
Ce prostii se scriu,cum sa le citesti ,bre !
14 May 18:07
Dl Costin ,nu am citit tot ce scrieti,pentru ca ati inceput prost.Nu mă intereseaza dacă jucati poker,daca un sofer baut a tras cu piciorul în mingea de hambal,dv de ce vă interesati de ce face sau a făcut dl Dragnea?Nu v-a dat un post in guvern ,dar domnule ,societatea oferă alte satisfactii,faceti o fabrică de covrigi.Daca sunt calzi,se vând.Dl Dragnea guverneazaă ,adica stabileste reguli in societate si le supune parlamentului.e adevarat ca nu a intrebat si pe Nae Cimpoeru daca vrea sa fie ministru ,dar asta cat timp nu avem un cod penal sa puna la zid miseii.,e permis sa stabilească in for de partid ce vor.
Răspunde
0 0
Popa
14 May 15:33
Nu ne interesează ce dejectii mănăncă.
Răspunde
0 0
Costin Stefan
14 May 14:47
SA DOVEDEASCA MEGAESCROCUL DRAGNEA: 1. Ca nu a impus, prin abuz de functie, angajarea celor doua colege de partid la Protectia Copilului, de unde au incasat salariu fara sa presteze nicio zi de serviciu; 2. Ca in 2002 nu a furat TEL DRUM, pe care a platit doar o cincime din costul real catre CJT, unde chiar el era presedinte; l-a luat cu 20 mil. lei, bani sustrasi de la Protectia Copilului si l-a luat, hoteste, pe numele finului M. Fiscuci; 3. Ca in 2005 nu a furat restaurantele si magazinele comerciale din Turnu Magurele, foste ale firmei MODERN, pe care a platit numai un euro pe mp de teren; 4. Ca in 2009 nu a furat HOTELUL TURRIS, de opt etaje, cu numai 214 mii lei, cand costa 110 milioane lei. A premeditat din 2001 pungasia, an in care Tel Drum era in proprietatea CJT; Dragnea=D , ca pres. al CJT, a pus atunci Tel Drum de a renovat Hotelul Turris, cu doua mil. euro cheltuieli din bani publici, ca sa-l cumpere renovat cu doar 214 mii lei in 2009 pe numele sotiei Bombonica; In 2011 ANAF a impuso pe Bombonica la 7,5 mil euro, dar dosarul penal a ajuns la ICCJ in 2012, cand D a devenit ministru la M. Dezvoltarii, si Nitu a blocat dosarul la PICCJ, asfel incat D a ramas stapan pe Hotelul Turris, fara sa mai plateasca impunerea fixata de ANAF; 5. Ca D nu a furat CAP-ul din Salcia, cu 13 mii hectare de teren arabil, silozuri, crescatorii de porci si de vaci si statia cu masini si unelte agricole de langa Tr. Magurele; 6. CA D nu a furat milioane de euro de la M. Dezvoltarii, cand e dovada intr-un dosar penal cu 9 mil. euro virati doamnei Olguta, la Primaria Craiova si care au ajuns la Tel Drum, adica la Banda lui Dragnea, adica la D, unde s-a inchis cercul; dar cate astfel de cercuri a azvarlit ministrul Dragnea,de la M. J. peste primariile din tara, nu se stie. Pai cum sa se stie, cand amica lui, Carmen Dan, care l-a consiliat, la CJT, cum sa fure sute de mil. de euro, incat sa nu fie prins, este acum ministru de interne si Viorica semianalfabeta este prim ministru; c
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?