Dosarul surpării de la Mina Lupeni a fost clasat. Doi mineri au murit acolo, în 2017

3 Ianuarie 2019
Dosarul surpării de la Mina Lupeni a fost clasat. Doi mineri au murit acolo, în 2017
Dosarul surpării de la Mina Lupeni a fost clasat. Doi mineri au murit acolo, în 2017

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani au decis să claseze dosarul privind accidentul din Mina Lupeni, produs în toamna anului 2017, în care doi mineri au murit, după ce au fost surprinşi de un mal de pământ.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, procurorul Darius Roman, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că dosarul privind accidentul de la Mina Lupeni a fost clasat.

“În luna decembrie 2018, s-a dat o soluţie de clasare a dosarului. Soluţia a fost dată de procurorul de caz, în baza articolului 16, litera b, din Codul de procedură penală. Moştenitorii victimelor pot face plângere împotriva soluţiei, aceasta este procedura”, a afirmat procurorul Darius Roman.Articolul 16, litera b, prevede că "fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege".

În urma accidentului produs în Mina Lupeni, au fost anchetate trei persoane. Este vorba de fostul director al Complexului Energetic Hunedoara, Cosmin Chiuzan, fostul inginer şef cu producţia, Cristian Balea, şi fostul director al Minei Lupeni, Daniel Brânzan.

Reamintim că accidentul de la Mina Lupeni a avut loc în luna octombrie 2017, când 8 mineri au reuşit să se salveze, însă patru au fost surprinşi de malul de pământ şi au rămas blocaţi în subteran. Doi dintre ei au murit.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ion
03 Jan 21:40
Oamenii au murit in timpul muncii din cauza CONDITIILOR DE PROTECTIA MUNCII INEXISTENTE ! Protectia muncii si mijloacele de realizare a acestora sint asigurate de conducere ! Care conducere este pusa politic asa ca statul paralel a decis ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?