Dosarul EADS a fost clasat de procurorii germani, din lipsă de probe

14 Noiembrie 2016

Dosarul EADS, care viza posibile fapte de corupție privind contractul de securizare a frontierelor României, a fost clasat de către procurorii germani din lipsă de probe. 

”Cercetările au fost oprite din cauză că presupusele fapte de corupție nu au putut fi dovedite, nu au fost găsite suficiente probe pentru aputea pune vreo persoană sub acuzare”, a declarat șefa procurorilor specializați în investigații economice din landul Bavaria, Hildegard Baeumler-Hoesl, citată de euractiv.ro. 

În ciuda sprijinului primit în anchetă de la procurorii români, probele adunate tot nu au fost suficiente pentru a acuza pe cineva, a declarat Baeumler-Hoesl.

Patru manageri ai companiei au fost investigați, fiind acuzați că ar fi dat mită în valoare de câteva milioane de euro pentru a obţine contractele de miliarde de euro pentru securizarea frontierelor României şi Arabiei Saudite, scrie Die Welt. Procurorii au acuzat o mită în valoare de 13 milioane de euro pentru contractul cu Riadul, obţinut în 2009. Contractul, de circa două miliarde de euro, prevedea furnizarea de grilaje de protecţie şi tehnică de supraveghere ultramodernă pentru frontiera Arabiei Saudite.

În cazul României era vorba de un contract din 2004, în valoare de un miliard de euro, care viza securizarea graniţelor țării noastre, condiţie obligatorie pentru aderarea la UE, în 2007.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?