Dosar penal pe numele lui Tudorel Toader. UPDATE // Replica ministrului Justiției

13 Iulie 2018
Tudorel Toader
Tudorel Toader

Dosar penal pe numele lui Tudorel Toader // Un dosar penal pentru abuz în serviciu pe numele ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, este pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Dosar penal pe numele lui Tudorel Toader // Conform Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a fost declanşată urmărirea penală in rem.

"Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor informează că un dosar penal referitor la abuz în serviciu și restricționarea dreptului de reprezentare sindicală pe numele ministrului Tudorel Toader se află deja în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind declanșată urmărirea penală in rem", a notat Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, într-un comunicat remis Realitatea TV.

Pe 10 iulie, realitatea.net a informat că angajaţii din penitenciare vor să depună plângere pentru abuz în serviciu împotriva lui Tudorel Toader 

Angajații din penitenciare au acuzat faptul că au fost păgubiţi cu aproape trei milioane de lei și au susținut că nu şi-au primit banii pentru orele suplimentare în ziua de salariu.CITEȘTE AICI de la ce a plecat totul!

 ----------------------

UPDATE // Pe site-ul Ministerului Justiției au fost postate "Precizări referitoare la acuzațiile Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor la adresa ministrului justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER".

Le redăm integral:

"În contextul apariției în presă a unor acuzații formulate de Federația Sindicatelor din Administrația Naționala a Penitenciarelor la adresa ministrului justiției, prof.univ.dr. Tudorel TOADER, pentru corecta informare a opiniei publice, transmitem următoarele:

• în cazul federațiilor sindicale legea impune efectuarea anumitor înregistrări, fiind aplicabile prevederile art. 42 – 50 din Legea dialogului social nr. 62/2011, aplicabile și în cazul unor modificări ulterioare ale statutului, respectiv schimbările din compunerea organului executiv de conducere;

• în esență, împuternicitul special al federației are obligația să depună la tribunalul în a cărui rază teritorială îşi are sediul aceasta o cerere pentru înregistrarea schimbării în componența organului executiv de conducere, hotărârea putând fi atacată cu apel;

• tribunalul este obligat să tina un registru special al federațiilor, confederațiilor sindicale şi uniunilor sindicale teritoriale ale acestora, în care vor fi înscrise inclusiv modificările din statut, ori, după caz schimbările din compunerea organului executiv de conducere al organizației sindicale;

• înscrierea în registrul special se face din oficiu, în termen de 7 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii, iar certificatul de înscriere a modificărilor este comunicat federației în termen de 5 zile de la înscriere;

• până la rămânerea definitivă a hotărâri de admitere a cererii de înregistrare a modificărilor, acestea nu sunt validate, iar în lipsa hotărârii definitive, nu poate fi efectuată înscrierea modificărilor privind organele de conducere ale federației și emis certificatul de înscriere.

În contextul în care periodic sunt organizate întâlniri cu organizații sindicale, raportat la faptul că, există între diversele organizații sindicale contestări în plan juridic, ministrul justiției, prof.univ.dr. Tudorel Toader, a ridicat problema referitoare la admiterea de către instanta de judecată competentă a modificărilor operate în structura organelor de conducere și, corelativ, înscrierea mențiunilor necesare în Registrul special al federațiilor si confederațiilor sindicale ținut de către Tribunalul București.

Precizăm că până la data de 24.05.2018 (inclusiv) nu a fost prezentată o hotărâre definitivă de admitere a cererii de înregistrare a schimbărilor din conducerea Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSNAP), și cu atât mai puțin, un certificat de înscriere a acestor modificări, pentru a se atesta calitatea de reprezentant al federației"

 

 

.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
alexandru
13 Jul 16:48
Acest domn este f periculos si foarte viclean ., Am convingerea ca multe dintre modificari apartin unor consilieri ai domniei sale , specialisti in penal , omul stie cum sa fofileze creind aparenta lipsei de implicare . Propunerile de procurori sefi vor fi din nespecialisti, angajati politic,care vor distruge urmarirea penala in conditiile in care functionarea procurorilor este in trepte ,rechizitoriile trebuind a fi contrasemnate de procurorii sefi .
Răspunde
0 0
Belu
13 Jul 14:34
Infractorul Tudorel Toader si infractorul Liviu Dragnea formează în grup de crimă organizată.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?