Dosar penal după incidentele din cimitirul de la Valea Uzului

7 Iunie 2019

Jandarmeria a anunţat că s-a deschis dosar penal după incidentele din Cimitirul de la Valea Uzului, dintre românii și maghiarii veniţi să-şi comemoreze, separat, eroii. Vizaţi sunt cei care au rupt porțile cimitirului.

”În legătură cu evenimentele de la cimitirul din Valea Uzului din data de 06 iunie, Centrul de informare publică al Jandarmeriei Române este abilitat să comunice următoarele:

Jandarmeria Română a asigurat, prin structurile sale teritoriale și împreună cu celelalte structuri ale M.A.I, măsurile de ordine și siguranță cu ocazia desfășurării manifestărilor comemorative ce au avut loc pe parcursul zilei de ieri, la cimitirul din Valea Uzului.

Principalele obiective ale misiunii de ieri au vizat prevenirea apariției unor acte de violență între participanții la cele două momente comemorative și evitarea unor acte de profanare a unor morminte din respectivul cimitir, comportamente care ar fi generat un impact emoțional deosebit pentru populația din zonă.

Premergător și pe timpul desfășurării evenimentelor, Jandarmeria împreună cu celelalte structuri M.A.I. au adoptat măsuri preventive pentru detensionarea situației și protecția tuturor participanților.După terminarea manifestației, o echipă de cercetare din cadrul Inspectoratului de Polițe Județean Bacău a efectuat lucrările specifice necesare identificării criminalistice. Având în vedere aspectele constatate la fata locului, respectiv distrugerea porții de acces în cimitir, s-a dispus constituirea unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 Cod Penal, precum și în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptelor și a identificării persoanelor implicate.

Precizăm totodată că pe timpul misiunii de asigurare a ordinii publice, deși au fost înregistrate câteva momente tensionate, nu au fost situații care să impună intervenția în forță sau alte măsuri speciale.”, se spune în comunicatul Jandarmeriei.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Vinovati sint cei care au INTERZIS accesul in cimitir !!!
08 Jun 07:10
Actiunea de PROFANARE, PROVOCARE, AGITATIE si IZOLARE a fost constienta si premeditata. Nu poti aduna 1000 (o mie) de indivizi veniti de la mari distante exact cind romanii voiau sa cinsteasca memoria eorilor !!!? Dupa ce mai inainte spunea ca nu stiu cine a profanat mormintele si nici de ce, se aduna gasca sa INTERZICA accesul intr-un cimitir ! Ce urmeaza sa mai interzica ''huni'' pacaliti !?
Răspunde
0 0
Respect
08 Jun 04:10
Un loc pe pamant pasnic si cu respect intre oameni si nadejde in Dumnezeu.......dar uite ca cineva vrea sa schimbe aceasta situatie......Cimitirul este locul in care ne rugam in liniste si cu smerenie pentru cei care au sufletul plecat de pa pamant si au NEVOIE DE RUGACIUNEA SI FAPTELE BUNE A CELOR IN VIATA!
Răspunde
0 0
Pepe
07 Jun 16:10
Berea, mici și manea lipsea. Comemorare ce, ați greșit locația. Ne mai lipsește un pic și curvele RO din Italia, Capșunari din Spania și millioanele de cerșetori RO din EU gasect căte u mormănt Romăn în Europa. Așa se face istoria Romaniiiii.
Răspunde
0 0
NIK
07 Jun 15:53
Dosar penal ar trebui lui cioculet asta, de instigare la anarhie si separatism.....sau el are imunitate? profaneaza tara de fiecare data cind are ocazia si nimeni nu spune nimic , se folosesc de voturile lor si ei santajeaza
Răspunde
0 0
Nor.Man
07 Jun 15:15
D-zeii ma-mii voastre de slugoi...adicatelea sunt de vina cei ce au stat in fatza parului (par=bata)?
Răspunde
0 0
Gheorghe
07 Jun 15:13
Este un comunicat mincinos. Jandarmeria si Politia romana erau acolo pentru a asigura desfasurarea in siguranta si legalitate a adunarii publice avizate de Primaria Darmanesti. Adunarea avizata pentru 17-20.00 era cea a romanilor. Legea nr. 60 din 1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice mentioneaza ca nu sunt aprobate desfasurarea in acelasi loc si acelasi timp doua adunari publice. Deci, adunarea maghiarilor pentru a bloca accesul in cimitir la ora 17.00 era ilegala. Pe maghiarii, incitati de presedintele Consiliului Judetean Harghita, platit de romani, trebuiau sa-i ia jandarmii la duba, ca sa-i legitimeze si sa-i evacueze. Ori Jandarmeria i-a protejat si a impiedicat desfasurarea actiunii legale din Cimitirul International din Valea Uzului. E greu de inteles limba romana sau trebuie sa traduc in ungureste?
Răspunde
0 0
iulian Hornet
07 Jun 15:10
Daca aceasta Comemorare a Eroilor ROMANI a fast aprobata, atunci dosarul penal trebuie deschis impotriva celor care au inchis portile, deci a blocat accesul legitim al participantilor la eveniment. PUNCT.
Răspunde
0 0
florin
07 Jun 14:56
Dar pentru cei care au pus lacat pe porti ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?