Reacția #Rezist la acuzațiile de finanțare externă. "Subiect demn de fake news"

16 Noiembrie 2018
Protestele #rezist denigrate de trusturile media apropiate de PSD
Protestele #rezist denigrate de trusturile media apropiate de PSD

DIICOT anchetează modul în care mişcarea Rezist este finanţată, fiind investigate fapte de constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani. 

DIICOT anchetează finanțarea grupării #Rezist. Potrivit luju.ro, procurorii investighează peste 400 de tranzacții în cripto-monede, în total de aproape 15 milioane de dolari.

Aceste tranzacții ar fi ajutat la finanțarea grupării #Rezist și a altor ONG-uri precum ,,Corupția Ucide" și ,,Rezistența Tv".

Sursa banilor ar fi Fundația Stefan Batory din Polonia, finanțată de George Soros. Contactați de Realitatea Tv, reprezentanții grupării #Rezist au refuzat să comenteze, susținând că este un subiect demn de ,,fake news".

În ancheta menționată de sursa citat sunt vizate tranzacţii cu cryptomonede realizate dintr-un depozit virtual, sumele fiind de peste 15 milioane dolari.Mai mult, cu câteva săptămâni înainte de protestul din 10 august, ar fi fost retrase din acel depozit virtual sute de mii de euro.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Luti partea penalilor,dle J ?
17 Nov 12:20
Vai domnule Necesar,dar hshtagii sunt cei mai corecti oameni si dv ii denigrati ca ar fi o organizație secretă,obscură,finațată din afară?Asa ca pledati pentru cine ii plateste sau pentru ce ii plăteste ?Ca banii intra in circuit,va spun eu,Adam Scmidt spunea ca numai munca creaza bunuri ,care dau valoare lor si folos pentru natiune.Daca hastagii sunt plătiti pentru violente fizice sau verbale,atunci ii scot in afara legi nu pe Soros,că nu e el ci ei, cei care aduc prejudicii tarii!De ce va e frică de transparenta ?De cine vă ascundeti ,ce faceti cu banii ?De ce luati parte la infractori dle ?
Răspunde
0 0
necesar
17 Nov 09:57
Presupunînd că unele ONG-uri ar fi finanțate din exterior, eu văd un curs pur capitalist al banilor: vin bani privați din afară, se cheltuie în România pe persoane particulare, că nu se taie facturi, care persoane vor cheltui banii tot în România, oficial, deci o parte din ei ajung ca taxe la buget, iar cealalată parte vor fi "curați". Dacă se primesc criptovalute, trebuiesc schimbate în România: cine schimbă criptovalute aici ? Nu se poate presupune că sînt bani murdari fără a avea o dovadă. Varianta pică. Dacă se primește valută, aceasta intră într-un cont bancar, deci se poate urmări în secunda 2. Toate băncile sînt obligate să ceară declarații asupra deponentului și provenienței banilor. Există vreo dovadă cum că pentru anumite sume proveniența ar fi ilegală ? Varianta pică și ea.
Principala criptomonedă a scăzut drastic în ultima perioadă. Cine ar plăti cu o valută atît de volatilă, pe pierdere ? În plus, neexistînd o centralizare monedă – persoană, nu se poate dovedi că o anumită sumă a ajuns la o anumită persoană. Prin natura ei criptovaluta nu este materială, nu se poate impozita, nu se poate dovedi, decît avînd acces la portofelul persoanei care o deține, dar asta nu este o dovadă, pentru că nu este urmărită de nici un document oficial.
Și-apoi lovitura finală la scenariul stalinist: pentru ce militează ONG-urile citate? Ce se urmărește prin discreditarea lor ? Cine e în spatele demersului ? O clasă politică nepregătită, coruptă, dovedită a avea unii membri cu dosar penal și condamnare dată de un tribunal, o clică de hoți avizi de putere și bani de la buget, adică de la toți românii, și mai nou avidă de bani europeni deturnați pentru propriile afaceri, anchetate de OLAF. Cine spală banii acum și pentru cine, infractorilor ?
Răspunde
0 0
Treceți SRI in subordinea guvernului,ca un om poate fi santajat sau corupt !
17 Nov 09:11
Referirea la finatarea ONG-urilor de un anume Soros este o pistă gresită.Soros,inșeleg că e un evreu,ati mai văzut dv un evreu să-și prăpădeasca averea pe politicii,adica fara interes personal ?Atunci vedeti cine e in spatele titanului .si ca sa ajungeti la asta,treceti SRI in subordinea guvernului,ca ei se ocupă cu mâțe si sobolani,si serviciile privarte sau oficiale joaca in tara mai abitir ca soarecii pe divan.State serioase ca Ungaria ,in primul rând,Israelul,dar si Polonia au luat urma banilor ,ca sa intelegă politica.Pentru ca un om poate fi corupt sau santajat,de aceea nu lasti intrusii sa spună :„Pe noi,justitia si securitate,nu ne controleaza nimeni”,ca Dumnezeu nu au.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?