Te simți odihnit chiar dacă dormi puțin? Ce pățește creierul tău e alarmant

10 Noiembrie 2016

În urma unui studiu, cercetătorii au ajuns la concluzia că unele persoane sunt extrem de odihnite chiar și după mai puțin de șapte ore de somn, în timp ce altele, care susțin că se simt bine după ce dorm doar trei-patru ore s-ar putea să fie mult mai obosite decât cred și să-și distrugă, încet-încet, sănătatea prin acest obicei. 

Cercetătorii au împărțit participanții la acest studiu în două grupuri - primul, format din cei care susțin că dorm cel puțin șapte ore pe noapte, și cel de-al doilea, format din persoanele care au mărturisit că nu dorm mai mult de șase ore.

Cel din urmă grup a fost, la rândul lui, împărțit în două - pe de o parte, cei care susțin că se simt odihniți când se trezesc și, de cealaltă parte, subiecții care spun că nu-și revin din starea de somnolență pe tot parcursul zilei.

S-a demonstrat că cei care dorm doar șase ore pe noapte sau chiar mai puțin au prezentat, în stare de veghe, semne pe care le au persoanele în timpul somnului. Prin urmare, atunci când dormim mai puțin decât ar trebui, sănătatea noastră are de suferit, chiar dacă doar unii dintre noi simt asta, potrivit huffingtonpost.com. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?