DONALD TUSK, un proeuropean convins la conducerea Consiliului European

31 August 2014
DONALD TUSK
DONALD TUSK
FOTO: theguardian.com

Premierul polonez Donald Tusk, în vârstă de 57 de ani, un proeuropean convins şi partizanul unor răspunsuri ferme la adresa Rusiei în criza ucraineană, a fost ales sâmbătă pentru a prezida Consiliul European, după şapte ani la conducerea unui Guvern conservator, relatează AFP.

Pragmatic, Tusk s-a pronunţat pentru sancţiuni eficiente împotriva Moscovei în urma operaţiunilor ruse din Ucraina. În schimb, el se opune iniţiativelor adoptate de state individual, promovând o acţiune "responsabilă" comună, în cadrul NATO şi al Uniunii Europene.

Provenit din Mişcarea Solidaritatea, care a înlăturat sistemul comunist de la putere în Polonia în 1989, acest istoric de profesie şi-a clădit imaginea unui om eficient în jocul politic, capabil să întoarcă în avantajul său situaţiile cele mai delicate. Bun orator, el foloseşte un limbaj moderat, cu o dorinţă evidentă de a-şi seduce auditoriul. Dar ştie de asemenea să dea dovadă de fermitate în faţa interlocutorilor săi, în special a celor europeni.

Premierul polonez a promovat întotdeauna consolidarea instituţiilor europene. El a legat adoptarea monedei euro de către Polonia de o reglementare durabilă a crizei economice, conform mediafax.ro.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
bleah!
02 Sep 18:51
Un nenorocit care distruge tot ce a facut bun predecesorul sau Kaczynski. ala avea coloana vertebrala, asta e un slugoi!
Răspunde
11 -1
Mai lasati linguselile, molustelor...
31 Aug 22:00
O papusa americana convinsa, vedeti cine a sarit in Europa primul sa semneze ACTA si e cel mai feroce partizan al gazelor de sist.
Răspunde
1 -9
Nume*
01 Sep 07:52
3 mai lasa-ne tu dobitocule antioccidental,esti un vierme prosovieticorus.
8 -2
@Nume*
01 Sep 10:40
4 Dupa capul tau pr0st a fi pentru distrugerea apelor, solului, capacitatii de a produce hrana a Europei si pentru cenzurarea internetului inseamna afi prooccidental si a fi contra acestor mizerii inseamna a fi pro 'sovietico :)" rus?
0 -4
Nume*
01 Sep 22:04
4 MARS IN P... MATII CRETINOIDULE PROTERORISTOSOVIETICORUS,TRADATOR DE NEAM SI TARA,IN MAMAYA[SI KKYA]ROSSIA,SA-L PUPI IN C.. PE VIU PE TERORISTUL VLADIMIR ILICI DEMNTOVSKI POTAIE PADUCHIOASA!
0 -4
Nume*
01 Sep 22:21
4 MARS IN P... MATII CRETINOIDULE PROTERORISTOSOVIETICORUS,TRADATOR DE NEAM SI TARA,IN MAMAYA[SI KKYA]ROSSIA,SA-L PUPI IN C.. PE VIU PE TERORISTUL VLADIMIR ILICI DEMNTOVSKI POTAIE PADUCHIOASA!
3 0
alea jACTA est...
02 Sep 14:27
6 Daca-i din ala cu ACTA si gazele de sist, sa i-o dau si eu pe la nasul ala de papusoi!
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?