Moment impresionant: Donald Tusk, discurs perfect în limba română

10 Ianuarie 2019
Donald Tusk
Donald Tusk

Moment impresionat la ceremonia de deschidere a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene: Donald Tusk, actualul președinte al Consiliului European, şi-a susţinut discursul în limba română.

Donald Tusk a vorbit fără greşeală în limba română timp de minute bine, smulgând aplauze de la cei prezenţi. Discursul a fost presărat cu elogii la adresa României şi a unor personalităţi din România, cu citate din oameni de cultură români.

”Sunt sigur că președinția dumneavoastrp va fi la fel de energică, de românească și de europeană ca muzica lui George Enescu. O spun pentru că știu cât de rezistentă și creativă este națiunea română. Veți fi gazdele Europei și sunt convins că veți acționa în spiritul proverbului Omul sfințește locul. În această lume în transformare rapidă în care viitorul ne va surprinde în fiecare zi respectarea regulilor și a valorilor este esențială. În mare măsură depinde acum de România dacă și în ce fel Europa va depăși provocările viitorului.Depinde numai de dumneavoastră dacă politica dvs va fi pentru Europa un exemplu bun sau un avertisment sever”, a precizat Donald Tusk

”Celor care își imaginează că pot găsi scurtături le spun că se înșală. Celor care fac eforturi pentru a apăra valorile europene, le spun continuați lupta. România are puterea de a fascina și de a încânta. În familia mea prima mașină a fost Dacia 1300 a socrului meu
Întâmplarea face astăzi socrul fiului meu conduce și el o Dacie Duster. Aș vrea să fac un apel la toți românii, să apere fundamentele civilizației noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și Constituția, cum a apărat Helmuth Duckadam patru penaltiuri la rând. Atunci mi s-a părut imposibil, dar el a reușit. Vă asigur de tot sprijinul meu”, a mai declarat președintele Consiliului Europei. 

Iohannis: România preia un rol de prim-plan în UE. Dăncilă: Calea europeană rămâne alegerea noastră

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Nord Korea
10 Jan 22:49
resursa umana e stoarsa complet, oamenii sint inraiti, indobitociti, inapoiati intentionat !
Răspunde
0 0
V.ali
10 Jan 22:19
Tusk a cintat din cei mai buni intelectuali romăni.Excelenţa sa a citit ce Ia scris dragnea si vîlcov
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?