Doliu după... referendum. Ce a făcut o înaltă faţa bisericească. E şocant

20 Octombrie 2018

Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Vincenţiu Grifoni, nu le-a permis enoriaşilor din satul Păltiniş, judeţul Ialomiţa, să intre în altar, când s-a sfinţit biserica, spunându-le că e „perioadă de doliu şi suferinţă”, oamenii aflând, ulterior, că doliul se referă la invalidarea referendumului.

 

 

La finalul slujbei de sfinţie a bisericii din satul ialomiţean Păltiniş, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Vincenţiu Grifoni, le-a spus oamenilor veniţi pentru a itnra în altar, că acest lucru nu se va întâmpla, deoarece e o perioadă de „doliu şi de suferinţă”.

„Să vindecăm această rană. Această rană dureroasă a aşezământului, care e Sfânta Biserică, având în vedere această perioadă de doliu şi de suferinţă, de durere, astăzi nu se va intra în Sfântul Altar, ci îl vom lăuda pe Dumnezeu din faţa Catapetesmei. Fiind o perioadă de doliu, nu se intră în Sfântul Altar”, a spus episcopul în faţa enoriaşilor.

Aceştia au aflat, ulterior, că perioada de doliu se referă la faptul că referendumul a fost invalidat.

„Asta era problema, că nu a fost lumea la vot, la referendum. Credeam că a murit vreun părinte al lor şi de-aia trebuie să ţinem doliu la biserică. Să le fie ruşine”, a spus un localnic nemulţumit.Biserica din satul Păltiniş, judeţul Ialomiţa, a fost restaurată din banii enoriaşilor, iar slujba de sfinţire, când şi femeile au voie să intre în Altar, a avut loc miercuri.

Reprezentanţii Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor nu au putut fi contactaţi, sâmbătă, pentru un punct de vedere referitor la acest caz.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
gabi
21 Oct 07:10
invalidarea referendumului din cauza superficialitatii in gandire a romanilor va duce la spurcarea acestui pamant fant de o haita de potai lgbt cu sprijinul ateilor din mass-media care au combatut acest referendum.... toti acestia sa aiba parte de copiii lgbt
Răspunde
0 0
george nicolae
20 Oct 19:28
SOCANT dea dreptul. Vai vai vai. Cei care mergeau in altar sa se incarce cu energie, acum unde se mai duc ? Era o buna ocazie sa simta furnicaturi. Ateii nu sunt socati. Probabil putin electrosocati.
Răspunde
0 0
Gheorghe
20 Oct 19:10
Dezamagire crunta ... credeam ca tine doliu dupa cele 30 de milioane de copii romani exterminati cu acordul tacit al ipocritilor ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?