Doi sfinţi care ar fi fost gay, prăznuiți chiar în ziua referendumului

7 Octombrie 2018

7 octombrie este data în care se prăznuiesc doi sfinţi care ar fi fost gay, potrivit istoricului John Eastburn Boswell.

Istoricul Boswell argumentează în lucrarea "Same-Sex Unions in Premoderne Europe" că relaţia dintre Serghie şi Vah poate fi înţeleasă ca având o latură romantică, menţionând că cel mai vechi text al martirologiei lor îi descrie ca erastai, termen ce poate fi tradus ca "iubiţi".

Istoricul a sugerat că cei doi chiar au fost uniţi printr-o ceremonie cunoscută sub numele de adelphopoiesis sau prindere ca fraţi de cruce, pe care-l considera o formă creştin timpurie de parteneriat între două persoane de acelaşi sex, consolidând un punct de vedere propriu despre o atitudine creştină tolerantă faţă de homosexualitate. 

Pomenirea Sfintilor Mari Mucenici Serghie si Vah, potrivit calendar-ortodox.ro.

Serghie era primicer din scoala centiliilor, iar Vah era secundicer din aceeasi scoala. Deci, învatându-se si urmând din început credintei crestinilor, si dumnezeiestilor Scripturi, si fiind pârâti la împaratul, îi silira sa faca împreuna cu dânsul jertfa de idoli; si ei neprimind nicidecum aceasta, i-au descins de brâie si le-au luat portul cel de podoaba, ce purtau împrejurul grumajilor, si i-au îmbracat cu port femeiesc, si i-au dus în mijlocul târgului, ca sa-i ocarasca, încarcati de lanturi. Apoi au fost trimisi la guvernatorul Antioh - un dregator cu deosebire crud - în cetatea Barbalison pe Eufrat. Aci apropiindu-se, din aratare îngereasca s-au umplut de îndrazneala si de putere dumnezeiasca, si întâi Vah fiind batut cu vine de bou crude multa vreme, si-a dat duhul în aceste chinuri. Iar lui Serghie facându-i-se strânsori în multe chipuri, si bagându-i în picioare încaltaminte de fier, si silindu-l sa alerge departe, dupa aceea bagându-l în temnita, si iarasi pironindu-se cu aceleasi rani de încaltaminte, i s-a taiat capul.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Manea
09 Oct 18:09
Rusine,
Ne dam mari ortodocsi in emisiuni , vezi Rares Bogdan, dar postam de fapt altceva.
Răspunde
0 0
DODO
08 Oct 20:58
cu astfel de articole va pierdeti credibilitatea O demisie a autorului v-ar mai spala rusinea Chipurile v-ati delimita de pseudoziaristi
Răspunde
0 0
DODO
08 Oct 20:57
cu astfel de articole va pierdeti credibilitatea O demisie a autorului v-ar mai spala rusinea Chipurile v-ati delimita de pseudoziaristi
Răspunde
0 0
DODO
08 Oct 20:56
cu astfel de articole va pierdeti credibilitatea O demisie a autorului v-ar mai spala rusinea Chipurile v-ati delimita de pseudoziaristi
Răspunde
0 0
Andrei
08 Oct 12:08
Biserica e plina de gay, manastirile la fel. In curand episcopul de Husi si Pomohaci vor fi declarati sfinti, iar prostimea le va pupa oasele peste alti ani
Răspunde
0 0
mihai
08 Oct 10:24
Frati de cruce egal gay/iubiti ?! La voi, mizeria nu are limite ?
Din wiki :
Boswell died of complications from AIDS in the Yale infirmary[20] in New Haven, Connecticut, on December 24, 1994, at age 47.
Răspunde
0 0
gica
08 Oct 08:28
Rusine!!!UN post de toată jena!
Răspunde
0 0
fsdsdsdg
07 Oct 21:50
cine a scris acest articol, sa nu aibe parte de dragoste toata viata lui.........nesimtitilor
Răspunde
0 0
Linda
07 Oct 21:31
Realitatea, nu ma asteptam sa dati cu nasu-n fasole! Dar iată ca a venit clipa neașteptată. Sa va fie de silă postarea aceasta!
Răspunde
0 0
Apostol Mihalis
07 Oct 17:54
Nu vreau să cred că, cineva care vede acest articol, nu se convinge de lipsa demnității a mass-mediei şi doar dorința de bani, popularitate şi raiting, chiar şi de către cele mai serioase şi importante rubrici de ştiri din România. Probabil cel mai important mesaj este: ,,Atenție'' la mass-media!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?