DNA verifică contractele de la Sf. Maria! Șeful spitalului, acuzat că a favorizat firma lui Ghiță

26 Aprilie 2017

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a confirmat pentru Tolo.ro că are pe rolul structurii centrale un dosar care vizează contractele încheiate de Spitalul Sfânda Maria, în urma unui raport realizat de Corpului de Control, după un control, în 2016, la instituția medicală.

Corpul de Control a semnalat două contracte care ridică semne de întrebare. Astfel Narcis Copcă este acuzat de favorizarea firmei Asesoft a lui Sebastian Ghiță pentru un contract de 2 milioane de euro.

Totodtă, Corpul de Control susține că Narcis Copcă a acordat clinicii private Med-As un spațiu pe trei etaje contra unei sume medii de 1.200 de euro pe lună și prelungește contractele fără aprobarea Primăriei și a Ministerului Sănătății.

În răspunsul acordat Tolo.ro, Parchetul anticorupție susține că ”Dosarul menționat este în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, în acest moment, alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi oferite, în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001”.

Între timp, potrivit sursei citate, mâine, la cererea primarului Gabriel Firea, Consiliul General va vota adăugarea unei noi clădiri pentru Spitalul ”Sf. Maria”. ”Practic, Narcis Copcă cere bani pentru trei feluri de transplant: ficat, pancreas și plămân, în condițiile în care nici centrele mari din România, cu tradiția a sute de transplanturi, nu fac așa ceva, iar la ”Sf. Maria” în ultimele 12 luni s-a făcut un singur transplant!”, spune un medic. Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?