Director din Poliția Locală Sector 3, declarat incompatibil de ANI

5 Octombrie 2017

Directorul General al Direcției Generale de Poliție Locală Sector 3 București, Adrian Bratu, a fost declarat incompatibil de ANI pentru funcția pe care o deține, având în vedere că a exercitat în perioada 2012-2016 trei funcții diferite în mai multe companii și instituții de stat.

”În perioada 11 octombrie 2012 – 20 februarie 2013, a deținut simultan funcția publicã de director general al Direcției Generale de Poliție Localã Sector 3 București și calitatea de membru provizoriu în cadrul Consiliului de Administrație al Societãți Naționale de Transport Feroviar de Marfã ”CFR - Marfã” S.A.

De asemenea, în perioada 11 octombrie 2012 – 28 septembrie 2016, a deținut simultan funcția publicã de director general al Direcției Generale de Poliție Localã Sector 3 București și calitatea de membru în cadrul Consiliului de Administrație al S.C. Administrarea Domeniului Public București (A.D.P.B) S.A”, scrie ANI într-un comunicat.Conform legii, funcționarii public nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura activități plătite sau nu în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori alte unităi cu scop lucrativ din sectorul public.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã și se sancționeazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãții, funcției sau activitãții respective. […]

„Persoana […] fațã de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”, scrie în lege.

În același comunicat este precizat și numele lui Marian Boțilă, secretar al Unității Administrativ Teritoriale Orșova, județul Mehedinți, care ”a participat la luarea deciziei prin avizarea pentru legalitate a unor Hotãrâri în baza cãrora au fost încheiate o serie de contracte de asistențã juridicã în valoare totalã de 110.200 lei cu Cabinetul de Avocat al soției sale”, aflându-se astfel în conflict de interese.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?