Diplomat SUA la București: Suntem îngrijorați. Rusia are o strategie de slăbire a României

24 Februarie 2019

Suntem foarte preocupaţi de încercările Rusiei în România de a crea, prin propagandă, divizări la nivelul societății pentru a slăbi țara, relația cu SUA și alți parteneri europeni, pentru a slăbi afilierea Bucureștiului la NATO și UE, avertiează consilierul politic al ambasadei SUA, David Schlaefer, într-un interviu acordat Digi24.

”Suntem foarte preocupaţi de încercările Rusiei în România de a crea un fel de idee, prin propagandă, cu ajutorul platformelor tradiţionale, ca Sputnik şi altele, dar şi prin video-uri care devin virale, dar nu sunt atribuite nimănui, postări virale pe reţelele de socializare, care sunt făcute ca să slăbească România, ca ţară, de a crea divizări la nivelul societăţii româneşti şi în mod special, să creeze separare de percepţii între România şi partenerii ei din Vest, să slăbească relaţia transatlantică dintre România şi SUA, dar şi să slăbească afilierea României cu alţi membri UE, ca ţară membră, chiar şi cu NATO, şi să facă aceste lucruri în interesul politicii externe a Moscovei, ca opoziţie la interesul legitim al României. Cred că este un exemplu concret al felului în care tindem să vedem aceste lucruri”, a declarat David Schlaefer.

El a vorbit despre încercările Rusiei de a influența alegerile și de a slăbi încrederea cetățenilor în democrație și în instituțiile statului lor, una dintre principalele ”arme” fiind răspândirea știrilor false.

”În timp real, putem vedea eforturile Rusiei de a manipula alegeri şi asta nu înseamnă că se vor strădui să aleagă un anume candidat, ci înseamnă să creeze mai multă diviziune în timpul ciclului electoral, să încerce să facă oamenii să fie mai puţin încrezători în instituţiile lor, în sistemul lor electoral etc. Cred că am văzut acest lucru în SUA, toată lumea ştie asta, a fost o încercare reală din partea Rusiei să se amestece în alegerile americane şi nu era din cauză de un anume candidat, ci pentru a face întregul sistem pe care îl avem să fie pus sub semnul întrebării astfel încât încrederea Americii în sistemul electoral să se erodeze. Deci, acesta este doar un exemplu de strategie în timp real pe care Rusia o are”, a completat el.

Diplomatul a insistat asupra pericolelor pe termen lung pe care le implică strategia Moscovei.”Noi suntem îngrijoraţi că de-a lungul timpului acest gen de mesaj poate fi unul foarte periculos, unul care erodează şi care ameninţă pe termen lung legăturile României cu Vestul”, a spus  Schlaefer.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Mai exista o solutie - UNIREA CU US !!!
24 Feb 18:36
... daca altfel nu sint in stare !!!?
Răspunde
0 0
Rodica
24 Feb 18:20
De acord cu Dvs., stimată Ambasadă! Dar nu credeți că politica combaterii influențelor ruse nu se face doar prin comunicarea și constatarea faptelor.... politica rezolvării acestor probleme, la mintea mea de om de rând, nu de diplomat cum ar trebui Dvd. să fiți, este mult mai amplă și Dvs. aveți datoria morală față de românii care vă tot așteptăm de ceva zeci de ani, să o rezolvați cu mai multă responsabilitate că până acum....scuze dacă greșesc, dar nu cred că este cazul...
Răspunde
0 0
Va place sau nu, VESTUL si US a creat mare parte din bunastarea actuala !!!
24 Feb 15:43
Si nici o alta tara nu a facut atit de multe pentru toti ceilalti ! Din china a trebuit furata matasea, nu au vrut sa o dea si altora, in US si in VEST a aparut revolutia industriala, medicala, economica, sociala care a influentat totul. ESTUL si federatia doar au amenintat si criticat dar azi toti viseaza sa aiba internet si sa traiasca ca in vest sau chiar in vest. Dar ca sa traiesti ca ei nu poti manipulind, corupind, distrugind, trebuie investit in oameni, in toti oamenii, creind oportunitati de a produce (nu de a consuma pe datorie) ...
Răspunde
0 0
Federatia bolsevica o cunoastem, US e viitorul !!!
24 Feb 15:31
RO trebuie sa scape de infractorii dictatori si sa invete sa gindeasca inainte de a fi prea tirziu.
Federatia, sub toate formele ei, ne-a furat si exterminat de cite ori a avut ocazia cu multa perversitate si rautate. Pentru cine are ochi, zilele federatiei sint numarate, ea insasi se transforma, muscalii devin minoritari iar asiaticii si musulmani ii vor depasi in curind !!!
Toate tarile estice sufera mental, social, comportamental, economic si demografic dupa experimentul social comunistoid de 40 de ani.
In perioada actuala de cea mai mare si mai buna dezvoltare generala a lumii, unicele tari care descresc demografic in mod incredibil sint tarile estice, ortodoxe, foste comuniste si actuale comunistoide ! Sa fie oare intimplator !? Nu cred ! Pentru ca nu pot scapa de capuse si lipitori !
Daca e sa comparam, estul cu vestul, muscalii cu vacari, iarasi e vizibila diferenta, imensa economica, demografica, sociala, umana. Vacarii dau lumii continuu noutati tehnice in toate domeniile, muscalii inca produc aceiasi masina dupa schite furate din italia anilor ‘50. Bogatia resurselor nu compenseaza inapoierea tot mai vizibila. China ia depasit de mult si ii mai lasa o perioada ...
Răspunde
0 0
mirza
24 Feb 11:50
sua ? Ce faci pt RO .?E xplicate la toatae Televiziunile .
Răspunde
0 0
Nelutu
24 Feb 11:49
Romania ar trebui sa reduca la minimum relatiile de colaborare cu americanii!Din "colaborarea"cu asasinii americani,tara noastra a avut doar de pierdut,am ajuns o colonie a acestora!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?