Diploma falsului medic, recunoscută oficial de minister în mandatul lui Valentin Popa, PSD

7 Februarie 2019
Diploma falsului medic, recunoscută oficial de minister în mandatul lui Valentin Popa, PSD
Diploma falsului medic, recunoscută oficial de minister în mandatul lui Valentin Popa, PSD

Diploma falsă a medicului impostor Matteo Politi a fost recunoscută oficial de Ministerul Educației Naționale în mandatul suceveanului Valentin Popa (PSD).

Diploma falsă pe care impostorul italian Matteo Politi, absolvent de opt clase, a utilizat-o pentru a profesa medicina în România a fost recunoscută oficial de Ministerul Educației Naționale la 11 aprilie 2018, în perioada în care instituția era condusă de suceveanul Valentin Popa (PSD), rector al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, scrie realitateadesuceava.net.

Conform Atestatului de recunoaștere a studiilor nr. 75657/11.04.2018, „se atestă că diploma de studii (…) este recunoscută ca diplomă de licență în domeniul Sănătate”.Atestatul „reprezintă o recunoaștere a studiilor obținute în străinătate, raportată la sistemul de educație din România, în scopul încadrării în muncă și pentru înscrierea la cursuri de formare profesională”.

Documentul menționează că nu este suficient pentru exercitarea profesiei de medic.

Deși absolvise doar opt clase, italianul Matteo Politi a participat la operații estetice în mai multe clinici din București, având sute de pacienți. Miercuri, după ce a fost demascat, italianul a încercat să fugă din țară, dar a fost prins în Vama Curtici.

Autoritățile au deschis o investigație pentru a clarifica cum s-a ajuns în situația ca o persoană fără niciun fel de studii medicale să profeseze nestingherită în țara noastră.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?