DIICOT confirmă oficial: probele ADN din casa lui Dincă aparţin unei singure persoane - Alexandra

3 August 2019

DIICOT a confirmat, sâmbătă la prânz, ceea ce s-a aflat, pe surse, de vineri seară: rămăşiţele din casa lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei, tânăra de 15 ani dispărută în urmă cu 9 zile.

Corespondentul Realitatea TV Ionela Arcanu a afirmat că DIICOT confirmă că ancheta în jurul lui Dincă se axează pe acuzaţia de omor calificat, pentru că probele ADN prelevate arată profilul Alexandrei la casa lui. DIICOT confirmă, deci, o singură victimă, pentru că s-a identificat doar profilul Alexandrei. În momentul de faţă, nu putem discuta despre ce s-a întâmplat cu Luiza, cealaltă fată despre care Dincă susţine că a omorât-o. Aşadar, rămăşiţele de la casa lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei.

Reamintim, anchetatorii au intrat din nou, sâmbătă dimineaţă, în casa groazei din Caracal. Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, spune că părinții vor cere o expertiză internațională a rămășițelor pentru că nu își explică faptul că la acea temperatură uriașă, bijuteriile din argint ale Alexandrei au rămas intacte.

Iată comunicatul DIICOT:"DIICOT continuă activitățile începute in ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinței inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR - DCCO.

Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei.

Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanți ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date.
După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgentă, conform dispozițiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea și funcționarea DIICOT și art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările și completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia in același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare.
În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP.

La finalul activităților din ziua de astăzi, vom reveni cu un nou comunicat / declarație de presă și nu în ultimul rând, transmitem Condoleanțe familiei îndurerate!".

Citiţi şi:

A ars-o Gheorghe Dincă pe Alexandra? De ce experţii criminologi şi familia se îndoiesc de asta

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ciuma blestemata si abjects protejeaza retelele de traficanti !
03 Aug 22:17
De multi ani se stia ca ciuma blestemata protejeaza si promoveaza toate retelele de diversi traficanti si infractori din tara sau strainatate. Totul s-a facut cu protectia mafiei politice care a subordinat ilegal toste structurile statului, impanindule cu slugoi incomoetenti si puturosi, cu “scule” libidinoase care vopseau gardul sa nu se vasa mizeria in care traiau. Asa sa ajuns ca statul putregait de ciuma prefera sa ignore si sa ascunds victimele pentru a mima existenta unei “normalitati”. dinca e mic copil fata de animalele ciumate.
Răspunde
0 0
mihai
03 Aug 13:25
Chiar dacă s-ar identificat ADN-ul fetei, totuși lipsesc multe oase. Mă îndoiesc că au disparut în incinerare.
După aceea; să faci focul cu carton asfaltat , si sa nu zică nimic vecinii ....
Răspunde
0 0
Un lucru e clar ! Reteau e acolo si functioneaza !
03 Aug 12:30
Luiza PRESTEAZA pentru politicienii si structurile statului !!! Dupa ce s-a saturat de ea si a facut-o ''cuminte'' rupindu-o in bataie, violuri abjecte si alte atrocitati delicate ale barbatilor romani si credinciosi, a plasat-o altora si animalul a cautat o alta victime care a fost ALEXANDRA, a carei vina a fost ca a vorbit prea mult cu un cretinoid insensibil si incompetent platit gras din munca lui taica-su !!!
Nu vreau sa ma gindesc ce inseamna sa mori ca o vita haituita, mai rau ca un animal, mult mai rau ca un animal, distrusa de un om care trebuia sa ii fie ca un BUNIC, sa o ajute ! Aici duce cooorvasaria promovata de bosorogii libidinosi din structurile oficiale dar si toate emisiunile haznalelor (gen capatos si alte mizerii perverse)
Poate nici in somalia, femeia nu este atit de haituita de ciurdele de mascului imbecilizati si iresponsabili !!! Care e prinsa visind ajunge cirpa unei zdrentze ... vai de mama voastra !!!
Răspunde
0 0
DANIELA
03 Aug 12:19
CINE POATE SA CREADA ASEMENEA MINCIUNA CAT GASA !!!??
CE ASCUNDETI?
Răspunde
0 0
Robb
03 Aug 12:09
Nu stiu de ce dar am impresia ca autoritatile vor sa inchida urgent acest caz desi o multime de lucruri nu se leaga...de exemplu cum a reusit Dinca sa arda corpul victimei intr un timp atat de scurt incat oasele sa ajunga in starea in care ne sunt prezentate.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?