Dieselgate. Suma uriașă cheltuită de Volkswagen pentru a îndeplini normele de poluare

10 Martie 2019

După celebrul scandal Dieselgate, care a secat visteria Volkswagen, compania germană a mai scot din buzunar nu mai puțin de 3,6 miliarde de euro pentru a adapta motoarele la actualele norme de poluare, mult mai drastice ca cenle de acum câțiva ani.

Volkswagen ar fi cheltuit aproximativ 3.6 miliarde de euro pentru ca toate modelele sale să respecte normele de emisii WLTP, potrivit Reuters. Informația a apărut și în presa germană, iar reprezentanții angajaților VW cer ca directorii companiei să fie trași la răspundere pentru “miliardele risipite”,

Constructorii auto s-au confruntat cu o perioadă de tranziție la noile teste de emisii WLTP, motiv pentru care vânzările unora dintre ei au scăzut în ultima parte a anului trecut.

Schimbarea regulilor a afectat inclusiv Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, care a fost nevoit să întrerupă producția la numeroase modele.

Potrivit unor surse citate de Reuters, Volkswagen ar fi cheltuit 3.6 miliarde de euro pentru ca modelele sale să respecte noile standarde de emisii WLTP.Această sumă a apărut și în presa germană, având la bază informații primite de jurnaliști de la reprezentanți ai angajaților VW, iar acum aceștia cer ca directorii companiei să fie trași la răspundere pentru “miliardele risipite”.

“Nu se poate să risipim miliarde și să nu existe consecințe,” a declarat Bernd Osterloh, șeful consiliului angajaților VW.

Volkswagen anunțase în 2018 că provocările din anii ce urmează, precum costurile cu procedurile de testare a emisiilor în condiții reale, ar putea deveni obstacole în obținerea unui profit mai mare decât în prezent.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?