"Dictatura Dragnea în acțiune". Reacții vehemente după ridicarea protestatarilor la Topoloveni VIDEO

17 Mai 2019
Dictatura lui Dragnea, azi la Topoloveni
Dictatura lui Dragnea, azi la Topoloveni
Dictatura lui Dragnea, azi la Topoloveni Jandarmeria la Topoloveni

Scandal la Topoloveni la vizita lui Liviu Dragnea. Protestarii care îl așteptau pe șeful PSD au fost săltați de jandarmi și duși la secție înainte să apuce să spună ceva.

Micul oraș din Argeș a fost împânzit de forțe de ordine pentru a-i asigura liniștea lui Liviu Dragnea, aflat în campanie pentru europarlamentare.

11 protestatari care îl așteptau pe Liviu Dragnea la Topoloveni, județul Argeș, au fost ridicați de jandarmi. Aceștia sunt acuzați că au tulburat ordinea publică.

Acțiunea în forță a jandarmilor împotriva unor protestatari pașinici, într-o țară din UE în anul de grație 2019, este criticată vehement de politicieni din Opoziție:

"Dictaturile nu se instalează mereu peste noapte, ci pas cu pas. Astăzi exemplul abuzului de la Topoloveni. Jandarmeria, cu buget de război pe 2019, este părtașă la acest abuz. Trebuie să își revină, sau trebuie să fie desființată. Liviu Dragnea, oprește-te!
Nu poți continua așa!
Nu te vom lăsa să conduci cu violență!", a declarat deputatul USR Iulian Bulai.Și franțuzoaica incomodă pentru PSD Clotilde Armand a reacționat prompt pe Facebook:

"Toți protestatarii care îl așteptau pe Dragnea la Topoloveni au fost ridicați de Jandarmerie. Așa a vrut cel mai (ni)mic om politic al țării. Totuși, să nu uităm cine este la conducerea Jandarmeriei Române: Cătălin Sindile și Sebastian Cucoş - coordonatorii intervenţiei violente din Piaţa Victoriei din 10 august, acuzați de procurorii militari de abuz în serviciu, complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată și acte de violenţă nejustificate".

Dragoș Tudorache de la USR: "Nu așa opriți nemulțumirile oamenilor, nu puteți băga în dubă toată țara! Libertatea oamenilor de a manifesta, de a protesta pașnic și de a se întâlni este garantată prin Constituția României pe care nu o pot abroga nici Liviu Dragnea și nici alticineva prin ordonanțe de urgență date de Guvern.

Acțiunea Jandarmeriei de la Topoloveni, care a condus la reținerea mai mulțor protestatari pașnici, este disproporționată și arată că Guvernul PSD nu știe cum să gestioneze nemulțumirile sociale.

Fac un apel la Viorica Dăncilă și la ministrul de Interne să stăvilească imediat zelul Jandarmeriei care intimidează cetățenii care protestează pașnic". Mesajul a fost preluat și de Dacian Cioloș.

Un nou abuz: Protestatarii care îl așteptau pe Dragnea la Topoloveni, ridicați de jandarmi

Monica Macovei a declarat că reținerile de la Topoloveni reprezintă un "abuz caracteristic dictaturii".

"Dictatura Dragnea în acțiune! Ne pierdem drepturile și libertățile cu fiecare clipă în care Dragnea controlează țara.

Dragnea era așteptat astăzi la Topoloveni de un grup de protestatari, oameni liberi care credeau că democrația înseamnă și dreptul de a protesta și de a-ți exprima nemulțumirea față de politicienii care te conduc. Toți cei care protestau față de PSD la Topoloveni au fost ridicați de jandarmi, băgați în dube și duși la Poliție. Este o încălcare gravă a drepturilor cetățenilor, este un abuz caracteristic dictaturii.

Un abuz al Jandarmeriei, prea atentă ca un condamnat definitiv să nu fie deranjat de nimeni și nimic în vizitele lui de lucru".

A reacționat și liderul PNL Ludovic Orban. Șeful PNL a reacționat tranșant privind protestul anti-Dragnea de la Topoloveni, susținând că Ministrul de Interne Carmen Dan „curăță drumul de protestatari pentru tătucul" și că oferta PSD pentru România anului 2019 constă în „protestatari încărcați în dubele miliției pentru că au îndrăznit să le spună că nu îi mai vor"

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ana
19 May 21:28
Veorika ași măngăie păsărica.
Răspunde
0 0
Teoretic, pur teoretic, nu poti fi european ...
19 May 00:39
... cu legi, atitudini, conducatori de lumea a treia !!! Practic, nu este asa, unii conducatori vor in europa sau in lumea larga la capsuni, masline, munca, prostitutie, de oriunde pica banul bun la buget. In schimb, restul se intoarce la nivelul evului mediu ...
Răspunde
0 0
PROTESTANTI ARESTATI
18 May 15:32
SE INTIMPLA, chestie de legalitate.!
Răspunde
0 0
veorica
18 May 12:47
In Franta UNII protestatarii au incendiat sute de masini si magazine (toate asigurate) si jandarmeria ia arestat in timp ce restul au continuat protestele. Jandarmeria nu este capabila de astfel de finetzuri !? E cumva incompetenta sau a devenit instrument asocial !?
Răspunde
0 0
veorica
18 May 12:44
Se observa clar actiuni contrare sigurantei statului si drepturilor poporului roman ! Se pare ca ''drepturile'' nu mai exista cu doar OBLIGATII ! Jandarmeria este condusa in actiuni politice, de OPRESIUNE SOCIALA ! Romanii sint asmutiti impotriva romanilor ! Nu poti interzice si impune oamenilor ce sa spuna si ce sa gindeasca in conditiile in care este evident ca majoritatea romanilor sint nemultumiti de continua promovare a infractorilor si coorvasariei in detrimentul binelui majoritar si a celui social !
Răspunde
0 0
Jandarmi ,la datorie aveti forta ,folosit-o
18 May 11:06
Dle Moromete,nu trisati,jandarmii apăra dreptul de exprimare a ideilor și prin amenzi si trimiterea la puscărie a celor care prin violenta,se manifestaă impotriva dreptului PSD de a spune ce vrea.Cri care nu au construit comunismul ,de ce se imbuibă din realizarile lui,adica au refuzar casele in care stau,nu merg cu metroul comunist,in scoală au invătat gratis ,acum dau bani ..Eu nu am cerut hastagilor decât 7 ani de acasă,ca iubesti pa nemti sau americani ,România de când se stie a a vut prieteni uni colo alții dincolo.Pe mine ma intereseaza ce vor ei,ce imi ppropun ,adcă hastagii,nu cu ce nu sunt de acord.Si asta stiti de ce,pentru ca eu aeg ce e bine si ce e rău pentu mine.Deaia cer forta ,folosita din plin de jandarmi inpotriva vioenâilor impostori.Chiar dacă PSD ar ataca cu pitre un miting al presedintelui ,tot ati fi de acord cu modul de exprimare a dispretului !
Răspunde
0 0
Nu confundati drptul de exprimare,dle cu drptul de mitocănie violenta !
18 May 11:03
Dle Moromete,nu trisati,jandarmii apăra dreptul de exprimare a ideilor și prin amenzi si trimiterea la puscărie a celor care prin violenta,se manifestaă impotriva dreptului PSD de a spune ce vrea.Eu nu am cerut hastagilor decât 7 ani de acasă,ca iubesti pa nemti sau americani ,România de când se stie a a vut prieteni uni colo alții dincolo.Pe mine ma intereseaza ce vor ei,ce imi ppropun ,adcă hastagii,nu cu ce nu sunt de acord.Si asta stiti de ce,pentru ca eu aeg ce e bine si ce e rău pentu mine.Deaia cer forta ,folosita din plin de jandarmi inpotriva vioenâilor impostori.Chiar dacă PSD ar ataca cu pitre un miting al presedintelui ,tot ati fi de acord cu modul de exprimare a dispretului !
Răspunde
0 0
Moromete
18 May 10:27
O da ”Blogisti dumneavoastră” tot noname ai ramas ? Te deranjează DĂNCILEZĂ când o scriu alții ? ”Toți am construit socialismul ” ? Serios ? O informare pentru inteligența ta: Sigur cei inchiși pentru că nu erau de acord cu regimul NU au construit socialismul ( La fel ca și acum cei care nu reducem democrația) suntem închiși de regimul hoților, analfabeților și de interlopii pe care i-aU eliberat . ”Jandarmii apară dreptul de exprimare al PSD” și ”chair” al PNL ..PROFESORE ? Cum de ai greși și tu ? Scri după dictare ? Dreptul la exprimare este apărat de LEGE nu de jandarmi asta-i problema dictatorilor ..ei nu au lege . Du-te pupă mana stapanului pupa icoana cu trandafirii si i-ati banutii pentru postare ..bolsevicii au căsăpit bugetul de stat pentru plata partidelor ..pe merit
Sănătate să ai că dacă intri intr-un spital condus de reprezentații hoților si interlopilor sigur ieși cu bocancii la inaintare, apoi o să iasă victorioasa ministeresa si o se te puna pe loc fruntas in statistica.
Răspunde
0 0
Blogisti ,dumneavoastră
18 May 09:23
.Ziceti ca angajatii statului sunt niste lasi,oameni de nimic,cei care se vând puterii pentu un serviciu,ei sunt gata sa isi vânda constiițta pentu ca nu sunt in stare sa se opună puterii.Acest mod de a insulta o categorie socailă mă deprimă ,nu mai am cuvinte,toti am construit socialismul de frica lui Ceausescu.Cât priveste jandarmii„care lovea fara mila oameni care nu avea nici un comportament violent IN AUGST 2018 ! Asta facea si face DICTATURA ”/mai nou se scrie jandarmii loveau/,vă spun ,că nu aveti de unde să invătati,jandarmii apăra dreptul de exprimare al PSD ,al USR si chair al PNL.Eu imi exercit legal drepturile,daca nu lezez dreptul altcuiva.Oamenii ăstia voiau sa impiedice dreptul la exprimare al PSD,de aceea trebuiau arestati,nu loviti fară milă,că am observat si prin vest alegeri,nicăieri nu au introdus violenta in împiedicare dreptului la exprimare.Oare ,acolo nu sunt hastagi sau nu sunt sustinătorii lor formati din compradorii, care injosesca natiunea mea.
Răspunde
0 0
cotoi
17 May 21:55
De ce le trebuie la excrocii astia jandarmi peste tot unde se duc , ca nu fac NIMIC .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?