"Diaspora, jignită din nou de Guvernul Manelelor".Se cere demisia lui Teodorovici, atacat şi de ALDE

27 Noiembrie 2018
Teodorovici, susţinut de Dragnea
Teodorovici, susţinut de Dragnea

Eugen Teodorovici este atacat de pe toate fronturile, inclusiv din interiorul alianţei de guvernare. În timp ce PNL cere oficial demisia ministrului de Finanţe după propunerea-şoc de a limita dreptul de muncă al românilor în UE, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu este ”nicidecum” de acord cu propunerea lui Teodorovici.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat marţi că ministrul de Finanţe, prin propunerea privind limitarea dreptului la muncă în străinătate, confirmă că ”maneaua cântată de , cu versuri jignitoare la adresa diasporei, este o adevărată filozofie pentru Guvernul Dragnea-Dăncilă”.

"Într-o săptămână în care ar trebui să vorbim despre unitate şi despre părţile pozitive ale României, încă un cap pătrat de la Palatul Victoria atacă o parte vie din corpul naţiunii române. Eugen Teodorovici propune, nici mai mult, nici mai putin decât restrângerea dreptului de muncă a celor 4,5 milioane de români plecaţi în străinătate pentru un trai mai bun. Prin acest enunţ, ministrul de Finanţe nu face decât să confirme că maneaua cântată de ministrul Economiei, Naşu' Bădălău, cu versuri jignitoare la adresa diasporei româneşti, este o adevărată filozofie pentru Guvernul Dragnea-Dăncilă", a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Reacţia liderului PMP vine ca reacţie la faptul că ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că le-a propus miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o ţară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă. Oficialul de la Finanţe a susţinut că a ridicat problema aceasta la nivelul colegilor săi, miniştrii de finanţe din Europa.

De asemenea, Teodorovici a precizat că, spre deosebire de ţările din Vest care au nevoie de o schemă contra şomajului, ţările din Est, inclusiv România au nevoie de o schemă de reîntoarce a muncitorilor care au migrat, astfel că şi aici abordarea trebuie să fie diferenţiată pentru a asigura un echilibru.

PNL: Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, trebuie demis imediat pentru că atacă dreptul românilor la muncă în străinătate

"Somăm Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, să-l demită pe ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici şi să se delimiteze public de propunerea acestuia de introducere a unui permis de muncă cu timp limitat în Uniunea Europeană.

Propunerea ministrului Finanţelor Publice atacă dreptul românilor la muncă în străinătate şi-i forţează să se întoarcă în ţară după expirarea permisului de muncă într-o altă ţară europeană. Este o măsură care încalcă principiile fondatoare ale Uniunii Europene şi care întoarce România în perioada dinainte de aderare la comunitatea europeană.

Anunţul unei măsuri care ar distruge unul dintre fundamentele pe care s-a construit Uniunea Europeană, respectiv libertatea de a munci în orice stat membru, arată că Guvernul României nu este pregătit să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi că nu înţelege importanţa acestui rol.

Preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România de la 1 ianuarie trebuie să fie un prilej pentru apărarea drepturilor cetăţenilor români aflaţi la muncă în Uniunea Europeană şi nu o ocazie de a-i forţa să se întoarcă.

Propunerea ministrului Eugen Teodorovici demonstrează aceeaşi atitudine ostilă şi răzbunătoare a Partidului Social Democrat împotriva diasporei româneşti care nu-i votează şi împotriva românilor liberi care trăiesc din munca lor cinstită şi care reuşesc fără ajutor de la stat să-şi întreţină familiile lor din ţară şi din străinătate.

Partidul Social Democrat vrea să-i întoarcă în ţara pe românii plecaţi la muncă în străinătate pentru a-i ţine în sărăcie şi dependenţi de favorurile lor politice.

Calea firească pentru a-i determina pe românii aflaţi în străinătate să se întoarcă în ţară ţine de dezvoltarea economică, a infrastructurii şi modernizarea serviciilor publice la un standard occidental, toate aceste obiective aflându-se în contradicţie cu agenda guvernamentală a PSD-ALDE", se spune într-o declaraţie de presă a purtătorului de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

ALDE: Dreptul de a munci în interiorul UE este un drept câştigat de toţi românii

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că nu este "nicidecum" de acord cu propunerea ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, respectiv ca fiecărui muncitor să-i fie limitat dreptul de a lucra într-o ţară.

”Am să încep cu o apreciere mai degrabă în glumă. Asta este o viziune liberală, cumva, asupra funcţionării economiei şi a pieţii muncii?! Nu. Nicidecum nu suntem de acord cu o astfel de propunere, pentru că dreptul de a munci în interiorul Uniunii Europene este un bun câştigat, un drept câştigat de toţi românii de care foarte mulţi au înţeles să beneficieze, iar problema deficitului de forţă de muncă în România, o problemă reală, nu se rezolvă prin limitarea unui drept câştigat prin obţibnerea calităţii de membru al UE”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Cote
01 Dec 15:49
Tupeul si mirlaneala infractorilor p$d vine tocmai de la faptul ca diaspora alimenteaza economia cu 15-20 de miliarde anual, bani care ajung la buget sub diverse forme. Diaspora ar face bine sa isi tina banii si sa isi continue viata acolo unde sint si sa lase statul esuat sa se prabuseasca cu opincarii care il conduc. Sa vada idiotul cum este sa platesti 6 milioane de pensionari si 2,5 milioane de bujetari cu taxele de ka 2,5 milioane de privati care muncesc la multinationale !!! Poate atunci pensionarii si angajatii normali fara pensii si salarii de lux vor pune mina pe looeti si isi vor face singuri dreptate ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?