Dezvăluiri şocante de la Săpoca. Pintea: Un lung şir de ERORI UMANE. Tragedia putea fi evitată

18 August 2019

Erori grave, la Spitalul de Psihiatrie Săpoca! Ministrul Sănătăţii a declarat că, foarte multe erori umane au condus la producerea tragediei. Patru persoane au fost ucise de un pacient şi alte nouă au suferit răni grave.

"S-a produs un lung şir de erori umane. Tragedia putea fi evitată", a spus Sorina Pintea. Totodată, ministrul a spus că pacientul care a atacat şi ucis a fost lăsat nesupravegheat, având obiecte contondente, respectiv stativul de perfuzii cu care a şi ucis, la îndemână.

Mai mult, din declaraţiile cadrelor medicale, bărbatul a fost pus în pat cu alt pacient, în condiţiile în care erau paturi libere, în pavilion."Sunt o serie de lucruri neexplicabile, nu s-au respectat prevederile din fişa postului", a mai spus ministrul.

"Atacatorul a fost dus la procuratură. Istoria cu sedarea e o poveste. În foaia de tratament, medicul a consemnat că trebuie să fie sedat. Separat, asistenta spune că a administrat tratamentul, dar în foaie nu apare consemnat. (...) Eu am văzut trecute numai vitamine", a mai spus Pintea.

"La internare, pacientul prezenta un uşor tremur. Ulterior, a făcut o criză convulsivă, lucru care a facut-o pe doctoriţa de gardă sa-l interneze într-un salon cu supraveghere. 14-15 ore, nu au fost probleme, a fost liniştit, cooperant, apoi s-a decis transferul lui pe o zonă nesupravegheată, fapt ce iar nu a fost consemnat în fişă", a mai spus ministrul.

"Au fost erori de tipul 'Las că merge şi aşa'", a mai spus Pintea.

Cazul Săpoca. Controverse privind numărul de angajați prezenți în momentul ataculuiSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
cotoi
19 Aug 09:12
Corpul de control se trimete inainte cucoana sa se vada neajunsurile nu dupa ce faptul este consumat , acum degeaba merg , se termina cu un gratarel se semneaza procesele verbala si basta .
Răspunde
0 0
Panarame
19 Aug 01:58
Nebunii sunt imprevizibili precum multi de pe aici, si in Germania sau In special tarile nordice sunt cazuri mult mai grava decat acesta, cu toata legislatia lor respectata. Tot timpul apar nazdravenii de felul asta. Solutii ar fi, dar nu le accepta populatia, testare psihologica gratuita. Nu psihiatrie direct...
Răspunde
0 0
Ciioooma Roooosie !
18 Aug 23:46
Nu enici o ''eroare'' tanti. E REALITATEA transmisa din comunism pina astazi ! Nu da nimeni doi bani pe munca, pe indatoriri, pe profesionalism ! Salarii cit mai mari, responsabilitate ZERO ! Peste tot pe unde ciiooooma rosie si-a intins tentaculele este LA FEL !!!
Răspunde
0 0
mihai
18 Aug 22:06
Asa se intampla, când iei de la sănătate, să dai la salariile si pensiile speciale.
'Specialilor' ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?