Dezmăţ cu bani publici. O contabilă de la primărie şi-a virat singură în cont peste 100.000 de lei

13 Martie 2018
Dezmăţ cu bani publici. O contabilă de la primărie şi-a virat singură în cont peste 100.000 de lei
Dezmăţ cu bani publici. O contabilă de la primărie şi-a virat singură în cont peste 100.000 de lei

Aristiţa Mocanu, contabila primăriei comunei Răstoaca, judeţul Vrancea, a fost dată pe mâna organelor de urmărire penală, de Camera de Conturi Vrancea, după ce a dat o gaură uriaşă bugetului local.

În anul 2017, Camera de Conturi a efectuat misiunea de audit la primăria în cauză, ocazie cu care s-a constatat că, în anul anterior, s-au efectuat o serie de plăţi fără să existe în spatele lor documente justificative. Aceste operaţiuni au fost efectuate odată cu achitarea unor drepturi salariale obţinute prin hotărâri judecătoreşti de către funcţionarii publici din Primăria Răstoaca. Cei de la Camera de Conturi spun despre Aristiţa Mocanu că şi-a virat singură, în contul personal, cea mai mare parte a banilor, respectiv 110.171 de lei, informează adevarul.ro.

"Dezmăţul" cu bani publici a avut loc între anii 2010 şi 2017, perioadă în care aceasta a calculat şi drepturile câştigate în instanţă de angajaţi, contabila făcând şi aici unele greşeli de interpretare a legii, plătind bani mai mulţi, însă sume mici.

"Din verificarea efectuată a rezultat şi faptul că pe lângă sumele încasate în plus, odată cu achitarea drepturilor obţinute prin sentinţe, consilierul superior responsabil al activităţii financiar-contabile a virat în contul personal, fără a prezenta documente justificative în susţinere, suma de 110.171 lei", potrivit Camerei de Conturi Vrancea. Luată la bani mărunţi, contabila a spus: "Sunt plăţi pentru care nu am prezentat documente justificative deoarece la momentul acesta nu le găsesc."

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?