Dezastrul confirmat de cercetători. Ce se întâmplă cu Pământul

17 Aprilie 2019

Datele obţinute în urma măsurătorilor satelitare ale suprafeţei Pământului confirmă că încălzirea globală determină creşterea temperaturii planetei.

Un sistem satelitar cu tehnologie în infraroşu utilizat pentru înregistrarea tendinţelor de evoluţie a temperaturii între anii 2003 şi 2017 a demonstrat un tipar al încălzirii, concluzie ce coincide cu datele obţinute în urma măsurătorilor terestre.

''Ambele seturi de date demonstrează că suprafaţa Pământului s-a încălzit la nivel global în această perioadă şi că 2016, 2017 şi 2015 - în această ordine - au fost cei mai călduroşi ani din istoria datelor înregistrate cu ajutorul instrumentelor'', a declarat doctor Joel Susskind de la Centrul Spaţial Goddard al agenţiei spaţiale americane NASA.Sistemul satelitar numit Airs (Atmospheric Infra-Red Sounder) înregistrează temperatura de la suprafaţa oceanelor, pământului şi a regiunilor acoperite cu zăpadă.

Concluziile au fost comparate cu datele terestre obţinute de Analiza Temperaturii de Suprafaţă a Institutului Goddard pentru Studii Spaţiale (Gistemp).

Rezultatele sunt publicate în jurnalul ştiinţific Environmental Research Letters.

Coautor al studiului, Gavin Schmidt, de la Institutul Goddard, a subliniat că aceste constatări ''au relevat faptul că seturile de date de la suprafaţă pot subestima modificările de temperatură din Arctica''.

"Aceasta înseamnă că la poli încălzirea ar putea avea loc mai repede decât se estimase anterior", a precizat el. 

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
johnneil
17 Apr 13:03
Ma bucur de-un singur lucru:
Sunt sigur ca dupa disparitia omului aceasta planeta isi va reveni. In ani de zile, ce-i drept dar va renaste.
Omul singura fiinta care isi doreste disparitia mai mult decat orice.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?