Detaliul compromiţător pentru Iohannis în ordonanţa de clasare semnată de "alt Lazăr"

1 Noiembrie 2018
Iohannis, în dificultate?
Iohannis, în dificultate?
Iohannis, în dificultate?

Chiar dacă a făcut o confuzie care probabil îi va afecta mandatul de ministru şi îi compromite procesul de revocare a procurorului general, Tudorel Toader şi-a atins ţinta prin scandalul "ordonanţei de clasare": există un detaliu care îl pune în încurcătură pe Iohannis.

Detaliul exploziv din decizia de clasare a dosarului lui Iohannis, semnată de procurorul Cristian A. Lazăr, este acela că această clasare a venit cu doar 2 zile înainte ca Iohannis să-şi depună oficial candidatura la președinție (în data de 20 septembrie 2014).

Procurorul-şef Augustin Lazăr a reacţionat după apariţia în presă a ordonanţei de clasare invocate de Tudorel Toader ca motiv de revocare a procurorului general, dar care a fost semnată de fapt de un alt procuror Lazăr.

Augustin Lazăr critică "manipularea" realizată de ministrul Justiţiei "prin distorsionarea adevărului", deoarece a lăsat să se înţeleagă că ordonanţa de clasare ar fi fost semnată chiar de actualul procuror-general.

Tudorel Toader continuă să susţină că nu a făcut nicio eroare şi se întreabă ce căuta acea hârtie tocmai în dosarul de candidatură al lui Lazăr de la Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiției a susținut miercuri seara, că în dosarul de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general, dosar aflat la Ministerul Justiției, "s-a identificat o Ordonanță de clasare pentru un dosar deschis în anul 2013 pe numele primarului Municipiului Sibiu de la acea dată, domnul Klaus Werner Iohannis".

Tudorel Toader a promis că va face public documentul, dar ulterior a precizat că a cerut CSM acordul pentru publicarea documentului.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
marius
01 Nov 10:30
Cand el cu manuta lui si-a facut dosarul de candidat si l-a depus, ca doar nu l-a depus SRI, a bagat evident fara sa stie hartiuta semnata ce sa vezi de alt Lazar, asta nu e manipulare proasta de provincie? Ce putea sa puna sa-l recomande pentru post? Cele 3 4 cazuri de braconaj de la Alba? Si nici alea solutionate.
Răspunde
0 0
Jan
01 Nov 09:32
Tot ce a facut bubosul trebuie revizuit si anulat pentru ca contin minciuni premeditate si intentionate ! ... bubosul merge pe ideea ca nimeni nu verifica si daca verifica nu are unde sa se plinga !
Răspunde
0 0
Ce discutăm cine a pus ordonata sau cine a semnat-o ?
01 Nov 10:27
8 Dle,J,cu respect vă informez:Dl ministru ar trebui să stie ca serviciile la noi au avut o istorie mereu ascendenta.Intre 1945 -1950 ,Luca -Ana si Thoehari ,sub comanda lui Dej „au băgat spaima-n burghezi”,prin teroare,direct ;a urmat secretomania lui Drăgici sub lozina „ membrii nostri de partid ,aplică poiltica ,nu vă bagati ”.Din 65 a inceput manipularea,cu care a fost condusă societaea.Probabil e o directie de zvonistică,una de manipulare,una de apararea constituției,etc,oricum ,nu te pune domnule cu ei ,au studii ianalte și bani fara număr.Informarea dlui Tudorel facea o introducere ,in care descria climatul de numire,folosit de securisti.El nu a stiut ca daca intr-o postare scrii copiii cu doi i,asta ti-a fost.Deci dl Procuror sa raspunda la cele 20 de incălcări,numirea ține de guvernul meu.Si dl ministru doar se intreabă ce cauta ordonata in dosar,si propaganda strigă,dar nu a semnat-o dl Augustin Lazăr !Păi nu e subeb!
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?