Descoperirea din Italia care schimbă lucruri din istorie

19 Februarie 2019

Noua şi extraordinaria frescă descoperită recent în timpul săpăturilor Regio V din Pompei, îl are ca protagonist pe frumosul Narcis, care se oglindeşte în apă. Pictura se află în mijlocul unui perete din aceaşi cameră în care a fost descoprită, cu câteva luni în urmă, fresca Ledei cu lebăda, cele două picturi făcând parte din dormitorul unei opulente reşedinţe pe Calea Vezuviului, potrivit rador.ro.

În aceeaşi încăpere a fost găsită o reprezentare a lui Priapus, zeul fertilităţii.
„Frumuseţea acestor camere, evidentă deja de la primele descoperiri-explică directorul interimar al parcului arheologic din Pompei, Alfonsina Russo, care conduce Colosseumul- ne-a convins să modificăm proiectul şi să continuăm săpăturile pentru a scoate la lumină încăperea Ledei şi holul din spatele ei.”


În atriumul lui Narcis este vizibil locul scărilor care duceau la etaj. Într-un subsol în schimb, au fost găsite o duzină de recipiente din sticlă, opt amfore şi o pâlnie de bronz, iar lângă impluvium se afla o găleată de bronz. Grifoni, cupidoni, naturi moarte şi scene de lupte între animale, sunt doar câteva dintre elementele care se alternează într-o reţea densă care oferă încăperii un mix de armonie şi unitate.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?