Descoperire arheologică epocală. Casa pierdută a apostolilor lui Iisus a fost găsită

6 August 2017

Arheologii cred că au găsit orașul pierdut Julias, casa apostolilor lui Iisus: Petru, Andrei și Filip, scrie Haretz. Orașul roman ar fi fost construit în satul Bethsaida, chiar locul menționat în Noul Testament.

Locul casei pierdute a trei apostoli ai lui Iisus - Petru, Andrei și Filip, a fost identificat pe un sit arheologic cu mai multe straturi, care se găsește pe coasta de nord a Mării Galileei.

Descoperirea cheie care îi face pe arheologi să creadă că sunt pe drumul cel bun este cea a unei băi în stil roman. Aceasta ar indica faptul că pe locul respectiv a fost un oraș - polisul oral Julias, și nu doar un sat pescăresc.

Potrivit istoricilor, orașul roman Julias a fost construit la ordinele regelui evreu Filip Irod, fiul lui Irod cel Mare, cel mai probabil pe locul unui sat pescăresc - Bethsaida.Bethsaida este satul menționat în Noul Testament drept loc de naștere al apostolilor Petru, Andrei și Filip,

Alte două situri arheologice din apropiere erau luate în vedere de cercetătorii aflați în căutarea orașului.

După descoperirea băii romane, dar și a altor vestigii romane și bizantine, care susțin faptul că aici a existat o cultură urbană, locul, situat aproape de delta râului Iordan, este cel mai puternic candidat.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?