Deputat PNL: ”Autostrada Comarnic-Brașov, încă un pas spre nerealizare”

22 Iulie 2019
Lucian Bode
Lucian Bode

Lucian Bode, deputat PNL, îi solicită premierului României să pună capăt experimentelor nefericite pe care le exersează în privința proiectelor mari de infrastructură de transport și să demareze proiectul autostrăzii Comarnic –Brașov în condiții de transparență și eficiență, utilizând fondurile europene

Lucian Bode, deputat PNL și președinte al Comisiei pentru transporturi și infrastructură, se arată nemulțumit de recentele declarații ale prim-ministrului Viorica Dăncilă legate de construcția autostrăzii Comarnic-Brașov, care va fi demarată din fonduri bugetare, fără licitație, cu aviz de la CSAT.

”Aceste discuții mă duc cu gândul la vorbele marelui Nicolae Iorga care spunea: "Prost nu e cel ce nu înțelege unele lucruri, cât de multe, ci acela care le înțelege pe toate pe dos".

După ce PSD-iștii au renunțat la grantul de 35 de milioane de euro oferiți României de către Banca Mondială și după ce în ședința Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților, președintele Comisiei Naționale de Prognoză, domnul Ghizdeanu, "artizanul" conceptului de parteneriat public-privat din Romania, ne-a dat asigurări că în această vară DEMAREAZĂ construcția acestui tronson de autostradă în regim de PPP cu un consorțiu chinezo- turc, iată că vine doamna Viorica și ne anunță faptul că renunță la această variantă de proiect și declară construcția autostrăzii Comarnic Brașov "de importantă națională sau critică".  Probabil că următorul pas este acela de a căuta cetățeni voluntari pentru construcția acestei autostrăzi!

Este incredibil cum PSD își bate joc de acest obiectiv cu adevărat important pentru dezvoltarea României iar de aici nu putem trage decât o singura concluzie: PSD și-a propus cu orice preț să nu realizeze această autostradă! Ne amintim de altfel cum Victor Ponta și Dan Șova ne amenințau în urmă cu câțiva ani că se mută cu cortul pe autostradă dacă lucrările nu sunt finalizate în termen.Singura soluție pentru a avea cât mai curând acest tronson de autostradă în lucru este ca guvernanții să accepte că au nevoie de expertiză de specialitate pentru realizarea unui astfel de obiectiv și, totodată, să conștientizeze că avem obligația să construim infrastructura mare de transport din România  accesând FONDURILE EUROPENE puse la dispoziția țării noastre. Nu în ultimul rând, pentru a avea un proiect finalizat cu succes, trebuie respectate toate normele europene în materie, și parcurgerea tuturor  etapelor într-un mod clar și transparent.

Sigur, acest scenariu profesionist le este străin celor din PSD, care nu pot demara un proiect până nu stabilesc care sunt câștigurile personale ale implementării sale!

Îi solicit premierului României, doamnei Viorica Dăncilă, să pună capăt experimentelor nefericite pe care le exersează în privința proiectelor mari de infrastructură de transport și să demareze proiectul autostrăzii Comarnic –Brașov în condiții de transparență și eficiență, utilizând fondurile europene”, a scris Lucian Bode într-o declarație de presă.

 

 

 

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Trifan
22 Jul 14:44
De ce nu a făcut autostrada asta Ludovic Orban ca ministru al transporturilor poate ne explicați voi care faceti pe deștepți si competenti?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?