Departamentul pentru Situații de Urgență, anunț oficial despre efectele gazelor folosite la protest

15 August 2018

Departamentul pentru Situații de Urgență a făcut mai multe precizări privind efectele pe termen mediu și lung în cazul expunerii la gaze lacrimogene. Astfel, într-o postare lungă pe pagina de Facebook a instutuției se precizează că nu este necesară deplasarea populației către unitățile de primiri urgență pentru efectuarea unor controale de rutină pentru simplul fapt că au fost în piață și au fost expuse substantelor lacrimogene, decât în situația exceptională în care există acuze / simptome îngrijorătoare, care necesită consultare unui medic. Mai exact, DSU ne spune să nu merge la spital, decât în situații excepționale. 

Redăm, în continuare, precizarea DSU care trebuie citită integral, pentru o bună informare, întrucât conducerea instituției a luat legătura cu fabricanții substanțelor utilizate:

”În urma apariției unor afirmații despre efectele pe termen mediu și lung ale gazelor lacrimogene, mai multe persoane, îngrijorate pentru sănătatea lor, s-au prezentat la unitățile de primiri urgente pentru a fi consultate de medici, după ce au fost prezente în data de 10 august 2018, în Piața Viața Victoriei, la momentul utilizării substanțelor lacrimogene. Persoanele care au venit pentru a fi consultate nu prezentau probleme care să necesite îngrijiri medicale.

În cursul zilei de astăzi, conducerea DSU a luat legătura cu fabricanții substanțelor utilizate, care au confirmat faptul că substanțele indicate sunt fabricate conform standardelor Europene și internaționale. De asemenea, fabricanții au subliniat că astfel de substanțe, precum O – Chlorobenzylidenenmalonnitrile, cunoscute sub denumirea CS, sunt folosite și de alte forțe de ordine din Europa și din lume.

În ceea ce privește efectele pe care le are această substanță asupra corpului uman, ele includ iritarea ochilor, a căilor respiratorii și a pielii, efectele fiind de durată scurtă, cu excepția situației în care expunerea este una de lungă durată și, mai ales, dacă aceasta are loc într-un spațiu închis și nu în aer liber.Conform recomandărilor Centrului pentru Controlul Bolilor din Statele Unite, tratamentul expunerii la gazele lacrimogene este unul simptomatic neexistând medicamente specifice sau antidoturi. Astfel, tratamentul se asigură prin spălarea abundentă a ochilor și a feței la momentul expunerii și prin tratamente specifice iritării tegumentelor și a căilor respiratorii, dacă aceasta persistă.

În concluzie, nu este necesară deplasarea populației către unitățile de primiri urgență pentru efectuarea unor controale de rutină pentru simplul fapt că au fost în piață și au fost expuse substantelor lacrimogene, decât în situația exceptională în care există acuze / simptome îngrijorătoare, care necesită consultare unui medic”, se arată pe pagina DSU. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Mariana Posteuca
16 Aug 08:14
Așadar,oricum nu mai avem ce face și suntem bolnavi in chipuiti.Mi-as dori sa nu mai ia nimeni in seama anunțurile și toate minciunile lor.Cu adevărat ne-au călcat in picioare, dar nu mai cedam!
Răspunde
0 0
Vasiliu Radu
16 Aug 06:22
Repetam greselile de la Colectiv? Stie DSU toate tipurile de arme folosite, ceea ce nu a aflat nici procuratura?
A intrebat producatorii, care isi laudă marfa?
Dacă d.p.d.v. uman nu sunt interesati de efectele in timp, nici măcar dpbv medical, stiintific nu vor să urmareasca aceste efecte printr-o atentă supraveghere?
Chiar toți din țara asta sunt niste nemernici care ascultă ordinele de partid in loc de propria constiinta, omenie, dreptate si adevar?
Răspunde
0 0
Geoni
16 Aug 11:23
2 Da pretene tara asta musteste de nebuni ticalosi in mare parte analfabeti lipsiti de carte din care cauza avand pputini neuroni utilizati rezulta consecinta aceasta adica neevolutia conforma anului 2018 !!!
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?