Declaraţie neaşteptată a Papei Francisc, referitoare la deţinuţi: "De ce ei și nu eu?"

10 Ianuarie 2016

Papa Francisc afirmă că se simte la fel de "păcătos" ca și deținuții condamnați la închisoare și face elogiul "rușinii", în prima sa carte de interviuri, scrisă pe un ton foarte personal, ce va apărea marți.

"Papa este un om care are nevoie de mila lui Dumnezeu", insistă Jorge Bergoglio în această carte, intitulată "Numele lui Dumnezeu este milă", publicată la 21 de edituri din 86 de țări, relatează duminică France Presse, citată de Agerpres.

"Biserica condamnă păcatul pentru că ea trebuie să spună adevărul: acesta este un păcat. Dar, în același timp, ea îl îmbrățișează pe păcătosul care se recunoaște astfel", explică pontiful argentinian, conform unor extrase difuzate de editorul francez Laffont.

Întrebat de expertul italian în problemele Vaticanului Andrea Tornielli, papa revine la "relația sa specială" cu prizonierii, pe îi vizitează cu regularitate în închisori.

"Am fost întotdeauna foarte atașat de ei, doar pentru că sunt conștient că eu trebuie să fiu un păcătos. De fiecare dată când am trecut pragul unei închisori, m-am întrebat întotdeauna: de ce ei și nu eu? Ar trebui să fiu aici, aș merita să fiu aici. Căderile lor ar fi putut fi ale mele, nu mă simt mai bun decât cei care se află în fața mea", explică el, în această vastă și gravă reflecție asupra iertării pe care Dumnezeu o acordă oamenilor, tema centrală a Jubileului Milostivirii lansat la 8 decembrie.Papa afirmă că a simțit el însuși că "rușinea este un har: atunci când simțim mila lui Dumnezeu, suntem rușinați de noi înșine. În ciuda vieții noastre trăite în suferință și păcat, Dumnezeu ne rămâne credincios și ne ridică".

Pentru Jorge Bergoglio, această rușine a celui care recunoaște că drumul pe care l-a ales este greșit înseamnă că el nu poate cădea în tentația de a obosi să ceară iertare și de a ajunge să creadă că nu ar trebui să o mai facă.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?