Decizie istorică la Vatican! Papa Francisc a numit o femeie într-o funcție-cheie

23 Decembrie 2016

Papa Francisc a numit pentru prima dată în istorie o femeie, istoricul de artă italian Barbara Jatta, la conducerea Muzeelor Vaticane, care va prelua această funcţie la 1 ianuarie 2017, urmând să îl înlocuiască pe actualul director, Antonio Paolucci, în vârstă de 77 de ani, informează The Guardian.

Cele mai cunoscute muzee din lume sunt conduse de bărbaţi – Muzeul Britanic şi Galeria Naţională din Londra, Muzeul Prado din Madrid, Luvru din Paris şi Metropolitan Museum of Art din New York, scrie News.ro.

Barbara Jatta a fost curator în cadrul Muzeelor Vaticane şi, ulterior, a ocupat funcţia de director-adjunct. 

Galeria modernă a Muzeelor Vaticane include o pictură în care este reprezentat un papă aflat în suferinţă, semnată de Francis Bacon, precum şi tabloul ”Pietà”, pictat de Van Gogh după Eugène Delacroix, dar şi picturi semnate de Salvador Dalí şi Pablo Picasso.

Colecţiile complexului Muzeele Vaticane mai include picturi precum ”St Jerome”, de Leonardo da Vinci, lucrarea ”Deposizione” (”The Entombment of Christ”), de Caravaggio, precum şi numeroase colecţii arheologice.În centrul complexului se află curtea Belvedere, una dintre cele mai vechi galerii de artă existente în lume, care include capodopere ale sculpturii clasice, precum ”Apollo Belvedere” şi ”Laocoon”.

În ultimii ani, complexul s-a confruntat cu problema aglomeraţiei în spaţii ocupate de vizitatori, care au fost create iniţial pentru cardinali şi papi. A fost necesară adoptarea unor măsuri pentru protejarea frescelor sixtine, puse în pericol de numărul mare de oameni care trec pe lângă ele.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?