Decizie fără precedent. Dragnea dă în judecată Curtea Supremă

8 Octombrie 2018
Dragnea, DECIZIE şocantă, după referendum: şi-a delegat atribuţiile lui Iordache
Dragnea, DECIZIE şocantă, după referendum: şi-a delegat atribuţiile lui Iordache

Decizie fără precedent. Șeful PSD, Liviu Dragnea, dă în judecată Curtea Supremă pentru modul în care sunt formate completele de cinci judecători.

Controversele privind formarea completelor de 5 judecători de la instanţa supremă au început după ce a intrat în vigoare legea 304, de modificare a legii de organizare judiciară. Aceasta prevede că vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi preşedintele Secţiei Penale nu mai conduc completele de 5 judecători, ci toţi magistraţii din complet sunt traşi la sorţi.

Colegiul de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, în şedinţa din 4 septembrie 2018, să nu aplice noile prevederi ale Legii 304/2004, în privinţa reconfigurării completelor de 5 judecători.

Decizia Colegiului de Conducere a ÎCCJ a fost luată cu o opinie separată, un judecător fiind de părere că noile norme sunt de imediată aplicare. Discuția a pornit de la reconfigurarea completelor de cinci judecători la „începutul fiecărui an”. Aceasta însemnă 1 ianuarie 2019 sau refacerea completelor la 1 septembrie? Dar ceea ce ar fi însemnat ca aceste complete să funcționeze doar 3 luni, nu un an așa cum prevede legea.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
UN OM
09 Oct 11:39
La PUSCARIE FATFRUMOS!!! IMFRACTOR de TELEORMAN
Răspunde
0 0
Henkel
09 Oct 06:56
Legea este unica si se aplica la fel pentru toata lumea!Faptul ca ICCJ nu aplica legea,denota impostura acestei institutii si sfidarea cadrului legislativ al RO! Ar fi bine sa fie demisi imediat doar sunt bugetari!
Răspunde
0 0
liviu
09 Oct 06:25
Pe astia de la SRI nu-i intereseaza sa-l bage la puscarie pe Dragnea ca o faceau pana acum. Ei vor sa-l tina in sah si sa-l manevreze cum vor, astfel controleaza cel mai mare partid din RO. Orbul nu aude, surdul le potriveste si prostul moare de grija altuia.
Răspunde
0 0
leu marian
08 Oct 19:26
la puscarie sa-si ispaseasca pedeapsa .
Răspunde
0 0
leu marian
08 Oct 19:19
la puscarie sa-si ispaseasca pedeapsa .
Răspunde
0 0
Ghița
08 Oct 19:07
Infractorul Dragnea trebuie reabilitat doar pentru ca conduce PSD si e sforar pe la guvern ¿¿¿
Răspunde
0 0
Rodica Gabriela Kalimtzakis
08 Oct 17:11
Dovada incontestabilă a unui INFRACTOR ( până în măduva oaselor) că în raport de libertatea lui infracțională, nu contează nimic, nu contează nimeni.
Răspunde
0 0
Drpt ce ne luati dnă ?De tâmpiti ?
08 Oct 18:53
3 Dna Rodica,sa ai puterea totală și să accepti ca doi oameni judecători cred in filosofii americani ca sa constate că dl Drgne a instigat ca doua angajate de le primărie să lucreze la partid prin simplu fapt ca indeplinea functia politica și de stat,insemna orică esti prost,ori ești prost.Dv ati face ca Tuchcevsky in fata putonului de execuție ,sa strigati „Traiasca Stalin ” si să nu ai timp sa spui numele complet IosivVisarionovici .Să mă iertati,chiar ne luati de tâmpiti ?O sa fiti dezamăgita,nu suntem !
0 0
Gogu
09 Oct 06:53
3 ... nene, ala cu timpeala, de ce ar trebui sa faca puscarie trei femei pentru livache ? De ce credeti ca nevinovati merita sa sufere pentru un escroc inconstient ?
0 0
Tușa
08 Oct 16:54
Dragnea vrea să aleagă el sau oamenii lui completul de 5 judecatori care sa al judece nu este clar?
Răspunde
0 0
Toti avem drepturi la o judecata dreapta si la unsprijin poppular pentru securitate !
08 Oct 17:08
5 Domna Tusa,nu mă așteptam de la dv sa va faceti ca nu intelegeți .Dl Dragnea trebuie sa fie judecat de un complet legal pentru o fapta penală inexistenta in codul penal,dar intuita de DNA si 2 judecători mari..Dacă fapta nu e infracțiune,si nici completul nu e pe bune,de ca va mirati ?Peste tot in sistemul nostru blestemat,adjuncții sunt securisti si de ăștia ii e frica dlui Dragnea.Pe de alta parte de ce sa folosesti copletele făcute de Macovei si nu actaulele complete.Daca legea e neînțeleasa sau interpretabilă.sunt instituții care decid,bine sau rău,dar decid.A impiedica dreptul de acces la justitie a dlul Dragnea mi se pare un abuz,noroc că nu sunteți funcționar public,pentru ca DNA cu asta se ocupă .
0 0
Roman
08 Oct 16:40
Pînă una alta Dragnea este un infractor ordinar care ar conduce guvernul si din celula sa de la Rahova.
Răspunde
0 0
Vernescu
08 Oct 16:07
Mafiotul vrea ca sa se puna el insusi presedinte de complet de judecata. Noaptea mintii! Oare de ce nu e la Jilava inca acest dement?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?