Decizie de ultimă oră! Senatul brazilian a aprobat înghețarea pe 20 de ani a cheltuielilor publice

13 Decembrie 2016

Senatul brazilian a aprobat marți înghețarea cheltuielilor publice pe o perioadă de 20 de ani, o măsură controversată prezentată de guvernul președintelui Michel Temer drept crucială pentru ținerea sub control a deficitului bugetar și relansarea creșterii economice, transmite AFP.

În favoarea proiectului de amendare a Constituției s-au pronunțat 53 de senatori, iar împotrivă 16, scrie Agerpres.

În timpul ședinței, în exteriorul parlamentului brazilian au avut loc manifestații de mică amploare împotriva măsurilor de austeritate.

Textul impune plafonarea pe o perioadă de 20 de ani a cheltuielilor publice ale statului federal, care nu vor putea crește peste inflația anuală, inclusiv în sănătate și în educație.

Guvernul conservator al lui Temer consideră această reformă 'esențială' pentru evitarea falimentului statului, atragerea de investitori și relansarea celei mai mari economii din America Latină, intrată din 2015 într-o recesiune de proporții istorice.Conform unui sondaj Datafolha publicat marți, 60% dintre brazilieni se opun proiectului de amendament și doar 24% îl aprobă.

'În acest moment avem nevoie de mult curaj în Brazilia, pentru a lua măsuri aparent nepopulare, dar care vor deveni populare în viitor', a declarat Temer, susținând amendamentul.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?